Prevoz pacienta do inej nemocnice

Príspevok v téme: Prevoz pacienta do inej nemocnice
Erik60

Dobrý deň prajem, chcel by som sa spýtať zda niekto nevie alebo nemá skúsenosti s prevozom pacienta z jednej nemocnice do druhej. S prístupom aktuálnej nemocnice totižto nie sme spokojení a preto pokiaľ by to bolo možné, veľmi radi by sme sa obrátili na iné nemocnice v okolí (žiadna v okolí nemôže byť horšia ako stávajúca).
Nejaké rady, tipy, skúsenosti ako postupovať, koho kontaktovať? Za akúkoľvek radu budem veľmi vďačný!

je to

Brb, asi sa im to nebude pacit, ale trvaj na tom, povedz to hociktoremu lekarovi.
Deje sa to bezne, nenechaj sa odradit, ked ta budu strasit.

O čom všetkom vypovedá úroveň starostlivosti?
Odchádzajúce preklady pacientov (čím nižšie, tým lepšie) – presun hospitalizovaných pacientov do inej nemocnice (napr. preto, že nemocnica nedokázala pacienta vyliečiť)
www.hpi.sk

ahjaj

v nemocnici sú chorí ľudia. Ten pacient trpí aj tým, keď ho vozia na rôzne vyšetrenia a prevoz do inej nemocnice mu dá riadne zabrať. Treba rátať s tým, že v sanitke sa bude vonku čakať,a že je tam zima, a nie je deka. Takže členovi rodiny povedať, nech sa riadne, ale riadne oblečie. Ak je chorý v takom stave, že môže sedieť, tak ho vezú posediačky, ale sanitka ide šialene pomaly, a chorý je predsa len chorý, a potrebuje ležať a poležiačky vezú niekoho, kto je ešte viac chorý.
Mnohé prechladnutia, zhoršenie zdravotného stavu majú na svedomí práve rozvoz po rôznych vyšetreniach a pod.

Brb

Dobrý deň. Prosím o radu. Máme starú mamu hospitalizovanú už takmer druhý mesiac v nemocnici v BA - Podunajské Biskupice na oddelení Geriatrie. Bohužiaľ, žiadny viditeľný progres nenastal, chvíľku bolo zlepšenie (veľmi malinké), no bohužiaľ sa pridružili opäť komplikácie a je pomaly v takom istom stave ako prišla. Nebudem zachádzať do detailov. Aký je postup, ak by sme ju chceli presunúť do inej nemocnice?

Omen

Erik, primár vybavuje hospitalizáciu aj sanitku na prevoz, za predpokladu, že tam dôvod je - nevedia určiť dg., zhoršený stav,...
Pozor, nesmie hospitalizáciu prerušiť.

Erik60

Môže to primár odmietnuť? Druhá nemocnica je "povinná" prijať pacienta alebo môže ho odmietnuť? Treba vopred žiadať potvrdenie od druhej nemocnice resp. sa informovať či vôbec majú voľné miesto?