Stále sa zvyšujúci krvný tlak, cukrovka

Príspevok v téme: Stále sa zvyšujúci krvný tlak, cukrovka
Jozef20

Prosím poraďte mi, nejde o mňa ale o moju mamu. Má 43 rokov a približne každým rokom sa jej zvyšuje tlak. Všeobecný lekár jej vždy len predpíše silnejšie lieky. Z čoho sa ten tlak vždy zvyšuje, veď to nieje normálne aby sa ten tlak vždy zvyšoval. Veď lieky to nevyriešia len znížia vysoký tlak. Čo je príčinou zvyšovania tlaku, ako sa to dá zlepšiť alebo aspoň niečo preto spraviť aby sa už ďalej nezvyšoval.
Taktiež asi pred dvoma rokmi jej zistili cukrovku, našťastie zatial berie len tabletky, ale cukor ss jej taktiež zvyšuje. Prosím poraďte mi ako zastaviť tieto diagnózy aby sa to aspoň už nezhoršovalo.

Jozef20

Tak pohyb to je ťažké tak povedať, robí v supermarkete a ten pohyb závisí od toho či je v pokladni alebo vykladá tovar. Vždy hovorí, že nemá času sa v práci ani poriadne najesť s pitím to bude najskôr rovnako. Hovorí, že sa v práci aj stresuje. Možno, že je to aj tým strsom pretože predvčerom sa dosť zostresovala v práci a na druhý deň mala tlak v zadu v hlave. Na druhý deň bola u doktora a už ho mala znova vyšší ak napriek liekom. Len pretrváva to dodnes, nemôže veľmi robiť v predklone kvôli tomu tlaku.
Doma zvyčajne tiež neleží zvyčajne si nájde vždy nejakú prácu. Ráno zvykne piť kávu, strava je taká striedma aj mäso aj zelenina, aj keď si myslím že viac jedáva mäsité jedlá. Soliť veľa nezvikne.

Tomas12345

Moznosti moze byt viacero na krvny tlak vplyva aj to ci ma osoba dostatok pohybu , kolko tvoja mama spravi denne krokov ? Aku ma stravu co jedava a kolko soli a jedava aj zeleninu a ovocie ? Ako je na tom so spankom, a so stresom ? Kolko za den vypije vody ? Pije kavu alebo nejake alkholicke ci kofeinove napoje ?

Velmi pomaha na znizenie tlaku pozitivne myslenie a radovanie sa z veci, vtedy sa v mozgu tvori viac serotoninu ktory napriklad je zodpovedny aj za znizenie krvneho tlaku respektive za jeho optimalizaciou. Pokial ma tvoja mama napriklad depresie, tak potom necudo ze ma aj vyssi tlak.