Zinok - poradte ktory

TerkaK

Dobrý deň, pridám sa do diskusie. Mne lekár odporučil, Zinkorot proti vypadávaniu vlasov. Lebo som mala nízkú hladinu zinku. Cca po dvoch mesiacoch, sa mi zdá že už mi padajú menej. Možno aj preto, že mám menej stresu :) To je moja skúsenosť, ale určite sa treba poradiť s lekárom. Ja som si o tom prečítala na ich stránke www.zinkorot.sk poguglila som si o tom a zdá sa mi, že mi to pomáha.

coolova

molllllly - dakujem! :)
Ja som kedysi uzivala Zinok (od inej nemenovanej firmy), samostatne. Vtedy presne pre vlasy,nechty a plet. Ale myslim, ze po 2tt mi nastali nevolnosti...tak som ho vysadila a bol pokoj.
Potom mi ho raz odporucala nasadit kozna (na vyp.vlasov),ale spomenula som jej tie nevolnosti, tak povedala, ze to bolo isto z neho a brat ho teda nemam.
Dnes mam ale ine dovody.
Kupila som dnes 25mg, uvidim co to bude robit (obavam sa tych nevolnosti). Postupne teda snad zvysim, ak ho budem znasat dobre.
Nikde som nemohla najst davkovanie na tie terapeuticke ucinky, vzdy je napisane, ze sa odporuca nejakou komorou denne pre dospeleho cca 15mg. Uz aj tych 25mg sa mi zdalo vela, ale skusim.
Viem, ze dlhodobo v tych davkach sa to nesmie uzivat, preto som chcela vediet, ktory je lepsi, lebo to nie je na dlhodobo :)
Dakujem ti.

molllllly

ja osobne nemam skusenosti ani s jednym inak by som ti poradila... ale co sa tyka terapeutickeho uzivania mala by si uzivat potom vacsiu davku, dlhodobo mozes uzivat 100 mg zinku denne cca dva mesiace, tie mnozstva mi pridu nizke v tych tabletkach ... a zinok vo forme lieciva s pridanim dalsich zloziek by som ja nebrala, to radsej ten druhy co si sem dala

coolova

ja robim reklamu? To by som tu musela preferovat jeden, a nie dva odlisne, navzajom. A dalsi tu pridaju dalsie "reklamy" :D ze?
Ja som sa pytala na tie dva, pre seba, takze ked ja si za to zaplatim (ako tu ini narazaju aj na cenu!)je to moja vec.
Ci mam sa pytat takto: aky je rozdiel medzi zinkom a zinkom? Ktory z tychto zinok a zinok by ste mi odporucili? :D toto je doba teda, len o peniazoch. Ja to potrebujem na terapeuticku liecbu, preto som sa pytala...nie na vlasy, ci nechty...vtedy by mi stacil barjaký
A keby tu chodil este rng spytam sa jeho, zial...

molllllly

plus obsahuje 50 mg v tabletke, optimalne mnozstvo je 30-40, tych par miligramov naviac neni vobec na skodu.. len si daj pozor nekonzumuj ho spolu so zelezom ich vstrebatelnost sa moze potom navzajom znizit ... nemusis si kupit presne tento co som ti poslala (ktory aj ja uzivam) ale hladaj si zinok vo forme citratu a vacsie mnozstvo ako 25 mg.. hentie mi pridu zbytocne predrazene na to kolko toho obsahuju