Vrastený chlpok na brade, teraz hrcka.

Príspevok v téme: Vrastený chlpok na brade, teraz hrcka.
miki

Pri holeni sa mi uz castejsie stalo, ze sa mi potom nejaky chlpok zapalil, ale po paru dnoch to aj zmizlo. Pred dvoma tyzdnami sa mi to opat stalo, ale asi pred troma dnami sa mi to o hodne zvacsilo, je to asi 4 cm hrcka, ktora je aj v okoli zapalena a je celkovo tvrda. Najprv som na to daval gafrovu mast, ktora nepomohla, od vcera framykoin. Ma niekto inu radu, co na to,moze to byt nejako nebezpecne? Vopred pekne dakujem.

stefen

pre miki:Som rad,ze ti moj prispevok pomohol a ze si sa drzal mojich rad.Skoda,ze si na to kozne nesiel skor.Ale aj ja mam jazvu na tom mieste,kde mi to rezali.Uz ju vsak az tak nevidno,nastastie.Aspon vidis,ako take prkotiny ako su zapalena vyrazka alebo chlpok mozu skomplikovat cloveku zivot.

miki

Steffen: mal si pravdu, vcera som utekal na kozne, tam sa na mna hned vyrutila, preco som neprisiel skor, pred tyzdnom by stacili antibiotika, teraz sa to musi rezat, ale nech idem na chirurgiu. Z chirurgie ma poslali na stomatologiu, lebo to nieje uplne neriskantne rezat na tvari, lebo tam prebiehaju nervy, tak som isiel na stomatologiu, tam mi to hned otvorili, vysla s toho plna dlan hnisu. Chceli si ma tam aj nechat, ale nakoniec som mohol ist predsa domov. Tri dni marodka a antibiotika a malo by to byt o.k. Takze vdaka za tvoj prispevok

stefen

pre miki:Ja som mal nieco podobne,zapalila sa mi na tvari hnisava vyrazka,nevsimol som si ju,lebo som bol na tych miestach zarasteny.Potom mi navrela taka tvrda hrca,ako si pisal,stale sa zvecsovala,nepomohli ziadne kremy ani lieky.Musel som ist na chirurgiu,kde mi rozrezali,vycistili od hnisu a musel som byt tyzden vypisany.Nie je to nic strasne,co sa tyka toho chirurgickeho ukonu.ALe odporucam ti ist cim skor na kozne,odkial ta mozno poslu na tu chirurgiu,pretoze,ked sa ti to velmi zapali a navrie,moze ti to sposobit rozne komplikacie,dokonca aj ovplyvnit cinnost srdca.Nedavaj si ziadne masti a chod na kozne.Mozno ti predpise lieky na odstranenie zapalu.

agina

Do buducna, aby si tomu zabranil. Skus si to prepichnut sterilnou ihlou, dostanes ju v lekarni a ten zarasteny chlpok sa pokus vytiahnut a nasledne si to vydezinfikuj nejakym alkoholom.

miki

Agina, mas na mysli, ze mi to zmizne, ked sa na to dam ten krem, alebo myslis do buducna aby som tomu po holeni zabranil?