Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to problém so štítnou žľazou?

Príspevok v téme: Je to problém so štítnou žľazou?
Miska123456

Dobrý deň.
Som 21ročné dievča a áno som už objednaná na vyšetrenie, no aj tak by som sa Vás dovolila spýtať, či máte niekto skúsenosti s tým čo sa deje aj mne.
Už dlhšiu dobu (niekoľko týždňov) mi ako keby napuchol krk, no okolo ohryzku a naľavo aj napravo ako keby taký "náhrdelník". Neviem či sú to lymfatické uzliny alebo laloky štítnej žľazy plus mávam obrovské návaly tepla no teplotu nemám, niekedy pociťujem až že horím z vnútra no teplotu nemám, mám veľké problémy s dýchaním, nestačí mi nadýchnuť sa niekedy normálne ale musím sa až tak poriadne z celých pľúc(som astmatička, no liečim sa stále), zhoršilo sa mi aj prehĺtanie, pociťujem stále ako keby takú hrču v krku a aj mávam časté búšenie srdca, keď som si merala tlak, tak ho mám dobrý no tep mám neustále okolo 85 až 95 a to som v úplnom kľude, a mámvam obrovské návalové bolesti hlavy.
Nemali ste niekto takého príznaky, prípadne ak máte problémy so štítnou žľazou mali ste tieto príznaky?
Za každú odpoveď Vám veľmi pekne ďakujem.
Prajem Vám krásny deň. :)

Miska123456

Tomas12345
ďakujem vám veľmi pekne!!

netreba
Ešte mi nerobili nič, zatiaľ som len objednaná, stále čakám len na samotné vyšetrenie, no som z toho dosť nesvoja, tak som sa aspoň takto chcela spýtať.

Tomas12345

(Už dlhšiu dobu (niekoľko týždňov) mi ako keby napuchol krk, no okolo ohryzku a naľavo aj napravo ako keby taký "náhrdelník". Neviem či sú to lymfatické uzliny alebo laloky štítnej žľazy plus mávam obrovské návaly tepla no teplotu nemám)

No tak tieto priznaky nie su priznakmi stitnej zlazy, napuchnuty krk moze byt skor priznak angíny.

(niekedy pociťujem až že horím z vnútra no teplotu nemám),

Tak toto je jeden z priznakov problemov stitnej zlazy a celkom dost typicky ze clovek nevie dobre regulovat teplotu tela a je mu teplo aj vtedy ked je v izbe s normalnou teplotou.

(mám veľké problémy s dýchaním, nestačí mi nadýchnuť sa niekedy normálne ale musím sa až tak poriadne z celých pľúc(som astmatička, no liečim sa stále)

Tak problemy s dychanim dychavicnost sposobuje aj stitna zlaza a to z dovodu ked je zrychleny pulz tak aj clovek sa lahsie zadycha.

(zhoršilo sa mi aj prehĺtanie, pociťujem stále ako keby takú hrču v krku )
Tak problemy s prehltanim nemaju nic spolocne so stitnou zlazou.

(a aj mávam časté búšenie srdca, keď som si merala tlak, tak ho mám dobrý no tep mám neustále okolo 85 až 95 a to som v úplnom kľude)

Tak ten pulz je trochu zrychleny je to tiez jeden priznak stitnej zlazy.

(a mámvam obrovské návalové bolesti hlavy.)

Tak ono bolesti hlavy nie su typickym priznakom stitnej zlazy.

Kazdopadne niektore priznaky mas ktore mozu suvisiet so stitnou zlazou a ine nie ale celkovo si myslim ze ten problem so stitnou zlazou mat mozes, u zien je ten problem docela casty.