Socialna fobia, alebo nieco ine?

Príspevok v téme: Socialna fobia, alebo nieco ine?
Ruzka3345

Ahojte...trapi ma taka vec, no ani nie že trapi, ale ked si to tak začnem uvedomovať, tak to neviem pochopiť....
Mám 18 rokov a nikdy som nemala problém s komunikaciou s ludmi, či už cudzimi, alebo blízkymi/kamarátmi....nie som vôbec nejaký introvert, praveze som dosť výrečna, aj srandujem vela krat, smejem sa nahlas, rada chodim von aj do spoločnosti atď.... len pred nedávnom, ani neviem presne kedy sa mi začali problemy s komunikáciou pri cudzích ludoch, ono sa to týka v obchode keď som a predavačka alebo nejaká pracovníčka sa ma opýta či niečo nepotrebujem, alebo že či niečo nehladam konkretne, proste mi ponúka pomoc s výberom, hned ako prve co som si uvedomila je, že začnem byť nervozna, začnem sa potiť, zahmle sa mi pred očami a keď idem odpovedať tak sa mi pletie jazyk a koktam a pritom stači povedať buď ano alebo nie, no ja sa začnem zamotavať, vždy odpoviem niečo ako "nie nie netreba dakujem, no ja, dakujem no..." proste uplne celé zle...druhú vec co si uvedomujem je, že ani na tu predavačku očami nepozriem, absolutne celý čas pozeram nadol, alebo okolo seba....niekedy si pripadám ako keby som nevnímala svet a musím tak aj vyzerať... no vždy na mna tie predavačky potom tak pozerajú, ako keby som padla z vesmíru, no ja sama neviem prečo sa toto deje, nemala som nikdy s týmto problém...čitala som si o sociálnej fóbii lenže to na mňa vobec nesedí..takí ludia su večšinou introverti a to nie som, ja nemám problémy niekomu cudziemu zavolat-dohovárať sa s nim, íst prednášať nejakú prezentáciu ked je tam napriklad celá škola, nemám problem ked je okolo mňa veľa ludi, proste nikde...vždy iba ked sa ma v obchode niekto toto spýta.. a chcela by som vedieť čo to je...bola by som rada keby mi niekto poradil, alebo napísal niekto, kto preživa možno niečo podobné, alebo to mal niekedy...
Ďakujem

Buki

Prva vec je, ze psychicke poruchy a choroby nie su vzdy poruchami a chorobami, casto je to len neschopnost sarlatanov nieco diagnostikovat alebo aj mnohe "choroby" nie su v skutocnosti chorobami len suhrnom priznakov. A ked takto o tom hovoris, ked to prislo len tak z nicoho nic, tak to skor bude intoxikacia, virus ci bacil alebo nieco take. Nesom lekar ale v psychike sa taketo nahle zmeny nerobia pokial nevies definovat konkretny moment.

Ruzka3345

A bola by som rada za pomoc od vás, možno niečo, čo by zabralo na tieto "stavy", lebo teraz ani do obchodu radšej nejdem, iba keď musím a to keď vidím niekde po predajni chodiť predavačku tak sa od nej držim najdalej ako sa dá, rychlo zaplatim a utekam preč...na porazenie