Molybden/Molybdenum

vanillka

Rozumiem, ze tento portal sa tu jedna radost hemží ironickymi podpichovackami.
Upresnila som nizsie, ze mi bol "odporuceny", tak hladam odpovede. Ten kto mi ho odporucil, to nespecifikoval, a preto si informacie hladam sama.

V niecom su mudrejsi ini, ale ironia v koncepte "rada/radim/poradim" by nemala mat zastupenie. Lebo bud chcem dotycnemu poradit, alebo sa mu vysmiat.

Takze dakujem za info, molybdenu sa teda radsej vyhnem.

Defcon

Vanillka, tvoja otazka, ze naco je molybden dobry je chybna.... vzdy sa najprv pytaj, ze co zle ti moze ten ktory pripravok sposobit. Vacsinou maju rozne suplementy viac zlych prinosov ako dobrych. To neplati ak si odchovana na fastfoodoch, vtedy by som asi nejaky komplexny multivitamin s mineralmi vzal na milost.

Defcon

Neviem ci molybden odburava med, ale jedno viem isto, prebytok molybdenu ti sposobi DNU. Navyse, ludska spotreba molybdenu je minimalna a v tele ho mas dost. Bezna zasoba v orgwnizme je cca 20 gramov a za cely zivot spotrebujes cca 8 gramov. Ale ak ti ta dna moc chyba, hor sa do toho.

vanillka

btw - pouziva sa aj proti kandide vraj

Preto som sa pytala, na co konkretne sa da vsetko pouzit, kedze sa do toho moc nevyznam - som laik.

vanillka

To by bolo na dlho vysvetlovat ako, podstatne je, ze neviazanu potrebujem dostat von z tela, teda nasadit antagoistu.
Lenze v multivitaminoch dochadza k vzajomnemu ovplyvnovaniu vstrebavania, a tomu sa chcem prave vyvarovat.

BJ_2

Prepac mi, nejde editovat prispevok... takze med neobsahuje, o to lepsie. Kup si ten multivitamin co som ti napisal a mas vystarane o kopec problemov, aj o molybden. Je to najlepsi multivitamin z tych lacnejsich.

BJ_2

A odkial vies, ze mas prebytok medi v tele?
V rozumnej davke ho mozes doplnat aj preventivne, ale je zbytocne drahy, ak ho uzivas zbytocne, je to vyhadzovanie penazi. Molybdenu moze mat totiz dost aj zo stravy, podla toho , ako sa stravujes.
Ovela lepsie je uzivat ho vramci dobreho multivitaminu, kedy doplnas aj kopec dalsich veci a tiez v jednej tabletke. Pozri napriklad two-per-day, od lifeextension na iherbe... sucastou neho je aj molybden. Obsahuje ale aj med, ale nie vela.

vanillka

Ved neviem presne na co to je. Bolo mi to odporucene ako odtoxikovanie nadmernej medi v tele, tak preto sa pytam, lebo info/recenzie/skusenosti na nete chabe.

Ale molybdenum (iherb) je normalne doplnok, takze pre rastliny sotva...