Dobry vecer vsetkym nakolko ide o temu pri ktorej bude mat vela ludi predsudky tak by som poprosila aby reagovali len ti co nemaju problem s takymito ludmi. Ide o to ze priatel je abstinujuci gambler uz 5 rokov. Ma 27 a predtym sa liecil dobrovolne na psychiatrii po ktorej odisiel s tym ze mu bolo povedane ze liecba dopadla uspesne isiel teda domov a nakolko s nim znalec z odboru psychiatrie spisoval posudok tak ho ten znalec uistoval ze navrhne ambulantnu liecbu a vzislo z toho ze po roku, co je dost neskoro mu prisiel papier zo sudu aby nastupil na ochranne psychiatricke liecenie dlzku trvania nema urcenu. Ma podmienku 12 mesiacov. Priatel zije ale plnohodnotnym zivotom ma pracu a urcite ciele ktore chce v zivote dosiahnut. Navyse je to chlap ktory neni pre spolocnost nebezpecny a nakolko mal pracu tak k automatom sa ani nepriblizil pracujeme aj byvame spolu cize viem vsetko co robi a kedy kedze vsade chodime spolu. Strasne je nervozny z toho ze tam musi byt a navyse na psychiatrii kde ho najskor dali na akutne oddelenie A hned na druhy den siel na oddelenie B s volnym rezimom nakolko mu primar aj sestry hned povedali ze je v poriadku a sami nechapu preco tam vobec je ked moze fungovat normalnym zivotom. V pondelok ma prist lekarka k nemu a vraj ta ma v moznosti napisat navrh na sud aby tam byt nemusel. Lenze sudca ma na rozhodnutie 30 dni a plus kym vytycia pojednavanie. Kolko to asi tak trva? Dakujem vopred za odpovede.
Priatel musi byt neopravnene na psychiatrii
Nenapísala si to najpodstatnejšie, a síce, kedy a za čo bol tvoj priateľ odsúdený. A mýliš sa v tom, že na psychiatrii je neoprávnene! Je tam OPRÁVNENE!!!
Máš nesprávne informácie, kladieš nesprávne otázky. Vzhľadom nato a nakoľko tvoj priateľ spáchal trestný čin, najmi si advokáta, ktorý ti to všetko vysvetlí a spraví v rámci zákona kroky, ktoré by mohli viesť k jeho prepusteniu z psychiatrie.