Zdravím, od včera vypľúvam krvavú pastu pri čistení zubov. Lenže predtým ma ďasná vôbec neboleli, ani neboli opuchnuté...krásne ružové. Pred mesiacom som bol u zubára na prevencií, všetko bolo v poriadku. Mohlo sa za ten čas čosi zmeniť? Nemôže ísť iba o poranenie? Zubnú hygienu mám kvalitnú. Mohol som sa nakaziť od niekoho bozkom, spoločným príborom atď? Ďakujem za odpovede.
Môže ísť o paradentózu?
K zubarke sa mozes objednat, ale preventivne mozes pouzit aj tu slanu vodu. Tu mi odporuca aj moja dent. hygienicka po hygiene na dezinfekciu, kedze u nej bezne vypluvam aj krv.
Dolezita je aj zubna kefka, sposob umyvania a taktiez pasta.
Zuzi: no neviem, v tej paste nie sú len stopy krvi, celá je krvavá...pre istotu sa v pondelok objednalm k zubárke.
Ja by som z toho az taku vedu nerobila. Mne sa tiez obcas stalo, ze som vyplula krv pri cisteni a paradentozu nemam. Mohol si sa aj poranit ci uz priborom, alebo ak si nieco tvrdsie chrumal. Daj prevarit vodu a do mierne teplej daj lyzicku morskej soli a dobre vykloktaj ustnu dutinu. Opakuj niekolkokrat za den. Sol ma dezinfekcne ucinky.
Vyborna vec na paradentozu a na prevenciu proti paradentoze je klincekova tinktura. Klokta sa zmiesana s vodou alebo sa potieraju dasna.
Áno, pravdepodobne ide o paradontopatiu (zápalová reakcia dasien, presnejší výraz). Navštív čo najskôr zubného lekára, väčšinou prichádzajú ľudia až ked majú bolesti a to už je často neskoro, Čím skôr sa lieči, tým lepšie výsledky.