Chodil som na gastro, pretože som mal zisteného helikobaktera. Dobral som ATB a potom som bol ešte asi 3x na kontrole kedy to vyzeralo byť OK. Mal som prísť o pol roka, lenže vzhľadom nato že som sa celkom dobre cítil, som nejak na tú kontrolu pozabudol a už som tam nebol cca rok, skoro rok aj pol. Problém je v tom, že začínam znova pociťovať tráviace problémy a bolo by vhodné tam znova zájsť, len mám strach že ako zareaguje lekár keď si všimne že som tam tak dlho nebol.
A možno ešte hlúpa otázka, čítal som aj o tom, že helikobakter môže spôsobiť rakovinu žalúdka, je možné že za ten rok sa tam mohlo niečo také zvrhnúť? Resp. aký je približne ten časový priemer kedy sa môže z toho helikobaktera vytvoriť rakovina žalúdka?
A ešte by som rád vedel, či je aj nejaká iná alternatíva ako sa zbaviť tej pliagy a ako si zregenerovať žalúdok? Keď som bral na toho helikobaktera kombináciu dvoch ATB a helicidu tak nie že mi to nepomohlo, ale veľmi mi to rozhadzalo trávenie a dlho som si ho nevedel napraviť.