Blíži sa lyžiarsky a ja zas nemôžem nikam, lebo sa v noci počurávam. Už mám z toho môjho života a z toho pocikávania také nervy, že rozmýšľam, že tam pôjdem. Nech každý zistí aký mám problém, vydržím posmech a potom už budem mať pokoj. Viem, že som nemožná, keď sa mi to doteraz stáva, ale ja to aj prežívam asi až príliš. Veď nie som jediná, komu sa to stáva a sú ľudia čo s tým dokážu žiť. Pred časom mi mama dala čítať, čo tu píše jedna holka. Bývala na intráku a potom robila letušku a ja nedokážem ísť ani na obyčajný dvojdňový výlet so školou, ani na dovolenku, ani na prázdniny, fakt nikam. Musím sa to naučiť zvládať, veď aj ja chcem ďalej študovať a dochádzať nebudem môcť. Blednem už pri pomyslení, že ak chcem na výšku, tak budem musieť byť na internáte. Myslíte, že je hlúposť čo chcem urobiť, alebo to urobiť, nech to každý vie, nech ma berú aj s tým a nech mám už konečne pokoj? Možno by ma to oslobodilo, ale zas sa toho tak strašne bojím, až sa klepem, keď na to pomyslím a neviem ako to zvládnem. Vysmievali by ste sa skoro šestnásťročnej, keby sa v noci pocikávala? Opovrhovali by ste ňou? Hnusilo by sa vám, kebyže ste s ňou v izbe? Učiteľke by ste to povedali už predom? Poraďte, lebo už nemám veľa času na rozhodovanie. Že mám ísť s plienkami mi neraďte, lebo tie aj tak furt pretečú. Budík mi tiež nepomáha, takže keď pôjdem, musím byť vyrovnaná s tým, že sa to prevalí a bude to vedieť každý. Rady typu lieč sa, sú tiež zbytočné, lebo robím čo môžem, skúšam všetko, aj lieky beriem. Berte to tak, že som nemožná a skúste poradiť nemožnej.
Chorobu nezmením, no chcem žiť inak a preto skúste poradiť.
Nechceš to skúsiť trochu pomalšie, trochu menej hrr? Čo tak skúsiť zvládnuť lyžiarsky s pomocou učiteľky, prípadne nejakých najlepších kámošiek, no hlavne tak, aby sa o tom nedozvedeli hneď všetci? Učiteľka a najlepšie kámošky, by mohli byť diskrétne. Takto sa posunieš ďalej, ale je menej pravdepodobné, že dostaneš ranu, ktorú budeš vnútorne ťažko spracovávať. Držím palce, nech to dobre dopadne. Drž sa.
DIVERGENCIA, mám doma šesťročného enuretika a plienkové nohavičky preciká jedna radosť, a že dievča nechce nosiť veľké plienky pre imobilných, sa ani nečudujem. Keby ich zobrala na lyžiarsky, bola by na smiech ešte viac.
Nemozna15: v prvom rade potrebujete prestať počúvať hlas v hlave, ktorý Vám hovorí, že ste nemožná, nie ste..Práve to, čo sa skrýva za tým, že sa považujete za "nemožnú" prispieva k Vášmu problému s pomočovaním...na to potrebujete sústrediť pozornosť (ak budete chcieť pokojne mi napíšte, rada Vám pomôžem).
...ľudia sa Vám budú vysmievať, opovrhovať Vami podľa miery ich zrelosti...tí zrelší si z Vás posmech robiť nebudú, naopak budú sa snažiť byť nápomocní..ak máte v škole učiteľku, s ktorou si rozumiete určite by stálo za to ísť za ňou a poradiť sa, možno Vás usmerní a možno nájdete riešenie ako ísť na lyžiarsky a mať pritom svoje súkromie, resp. chápajúcu spolubývajúcu...
(pozn.: čo sa týka praktickej stránky problému..existujú plienky rôzneho objemu savosti, rovnako jednorázové podložky a môžete si vytvoriť aj "krížovú plachtu" z gumenej látky....v rodine máme obdobný problém a používame túto 3 kombináciu - na normálnu plachtu krížovú plachtu, na to jednorázovú podložku 60x90cm a plienku s najvyššou savosťou /napr. super seni quatro/...u Vás však ide o "dočasný" problém, na ktorý určite existuje riešenie ;))
Počúvaj Divergencia, daj si diazepam ...to sa v žiadnom príspevku nevieš normálne vyjadrovať. Čítam tvoje príspevky už dlhšiu dobu, no des ...
tak v prvom rade učitelka by o tom vedieť mala/mohla..
a neviem či nie najpodstatnejšia vec, si uvedom! že ideš do cudzieho, na cudzom majetku budeš spať..
a ty ked oštíš matrac tak v tom má po tebe spať ine dieťa potom?!
tebe by sa to páčilo keby si po niekom musela spať v ošťatom matraci, ošťatých perinách...?!
takže tie plienky si zober...
a nesnaž sa tvrdiť že pretečú! tiež su aj podložky ktore na davaju pod imobilnych pacientov a ani tie nepretečú...!
som zdravotna sestra tak mna osobne s tým ze ti vraj pretecu plienky neo*j*ebeš..!
Aj mna to veľmi mrzí.
Si veľmi odvážne dievča, prajem Ti všetko dobré a verím že si raz s tým problémom poradíš.
Su i 1izbové intraky kde by si bola sama prípadne privát.
Ja ti meviem, decká vedia byt vselijake. Mrzí ma aky mas problem