Priateľ Poliak (alebo priateľka)

Príspevok v téme: Priateľ Poliak (alebo priateľka)
KatkaG

Ahojte.. Síce som už niečo hľadala na internete aj čítala ale bola by som rada ak by ste sa podelili o vaše skúsenosti..
Takže.. Mám priateľa poliaka, zoznámili sme sa v zahraničí a asi ako väčšina, tak aj my rozmýšľame o tom, že tu nechceme ostať navždy a návrh bol zatiaľ taký, že by sme možno išli bývať do poľska... A mňa zaujíma (pokiaľ je niekto z vás v takejto situácii) či sa tu na tomto fóre nájde niekto taký :) a napísal by mi sem do komentárov ako ste riešili všetky potrebné veci, aká je tam vlastne situácia s prácou a aké sú tam možnosti pre nás slovákov a celkovo ako sa vám tam pozdáva, v ktorej oblasti je najlepšie a poprípade ak bola aj svadba tak ako ste to riešili a tak... Vopred vám ďakujem za vaše odpovede

Angelika3

Poľsko z celého srdca milujem aj keď tam bohužiaľ nežijem, ale mama je poľka, takže tam často chodím a chodievame každý rok aj na dovolenky k Baltskému moru, krajšiu dovolenku som nezažila v žiadnom Taliansku a pod.
Situácia je tam taká ako u nás na Slovensku, tak čo ti viac k tomu povedať? Prosto podobné problémy s nájdením práce, dochádzanie za prácou do väčších miest, podobné ceny, podobné platy, podobne milí ľudia aj hnusáci, aj keď s tými som sa stretla málokedy.
Je to však väčšia krajina, záleži kde by ste žili. Poviem ti, že Varšava ako hlavné mesto je dosť o ničom. Ak by som si mala vybrať žiť tam v niektorom veľkom meste tak by som určite volila Gdaňsk. Ten sa dokonca nachádza pri mori. Ale najradšej by som žila asi niekde okolo poľských Tatier. Napr. v Czarnom Dunajci. Tak chutné malé mestečko s tak milými typicky poľskými stavbami som ešte asi nikde nevidela.