Hrčka v prsníku u tínedžerov

Príspevok v téme: Hrčka v prsníku u tínedžerov
slniecko22

Dobrý deň, mám 14 rokov a asi pred tromi rokmi som si v ľavom prsníku nahmatala tvrdšiu hrčku - nebolestivú, ktorá sa odvtedy nezväčšila. Nikomu som to nepovedala, keďže ma nebolí a po čase som na ňu zabudla, no aj tak ma zaujíma čím je to spôsobené. Je možné že je to rakovina prsníka, aj keď mám len 14 rokov? Menštruáciu mám od 10 rokov. Budem veľmi vďačná za odpoveď.

Nanonym

Ahoj povec to niekomu. Ja som si nahmatala asi pred pol rokom ale mňa bolela a mala som zápal limfatickych uzlín, keďže som bola aj chorá. Ale ak tá neboli je to problém. Nemusí to byť hneď niečo vážne, moze to byť tuková ale radšej to povec mamine a choď k doktorke. Ahoj

Tomas12345

Zájdi s tym radsej k tomu doktorovi on bude vediet najlepsie takto bez dalsich informacii sa ti neda urcit diagnoza, na to treba vysetrenie doktora.

ella811

Ahoj ja mám tiež 14, kramy od 12 a tú hrčku ešte mám a v obidvoch ale to sú uzliny, takže nemala by si mať dôvod sa znepokojovať ale ja keď som ju našla som o tom povedala mamke a išli sme ku doktorke a ona vravela, že to nič. ;-) Takže myslím, že by si mala byť v kľude prípadne sa na to nabudúce opýtať doktorky pre pokoj v duši. Prsia ja mám už väčšie a tá hrčka už je taká zacelená v oboch,,, taká súčasť.
Pekný nový rok želám. :-)