Ahojte,
mam 26r a priatel 27r. Sme spolu 5r a z toho 3r spolu byvame. V maji 2016 som koncila VS a zacali sme sa uz bavit o zasnubach a svadbe. Vravela som vtedy, ze by som sa uz do roka chcela byt zasnubena, ale ze so svadbou sa nemusime ponahlat, ta moze byt kludne aj 2r od zasnub, ze na tom, by sme sa potom dohodli. Priatel suhlasil. Aj sam prisiel s tym, ze aky prsten sa mi paci, pozerali sme ich spolu a pytal sa ma rozne detajly. Tak som cakala a cakala, nevypytovala som sa ze, kedy uz, bolo by mi to blbe a az odvtedy presiel uz viac ako 1,5 roka a stale nic neprislo. Aj sa ma pytal, ako prebehli zasnuby mojich kamaratiek a tak. Aj viackrat mi sam od seba rozpraval, ako chce so mnou zit a ako ma lubi atd.. A uz presiel aj rok 2017 a stale som sa nedockala. Citim sa strasne, ked vidim, ze uz vsetci znami maju po zasnubach, maju svadby, deti... Ja som chcela pekne vsetko postupne a deti az okolo 29-30. Nechcem mat 29 a rychlo mat do roka zasnuby, svadbu aj deti... Mal na to tento rok tolko prilezitosti, boli sme aj na letnej aj na zimnej dovolenke, kde kludne mohol. Tento rok nikam nejdeme, kvoli financiam, lebo ide rozbiehat podnikanie. Ani neviem, co som tymto prispevkom chcela povedat, len ma to hrozne ubyja, ked vidim, ze ostatni chlapi v mojom okoli poziadali svoje priatelky o ruku a ake pekne zasnuby im vymysleli, romanticke.. a ked sa nas znami a rodina stale pytaju, ze a my kedy uz.. Je mi z toho do placu...
Sklamana
ja to ani nejdem riešiť.... poradím ti len jednu vec, kedže píšeš že ide "rozbiehať podnikanie" kedze vela ludí si myslí že to je len tak a potom padnú na papulu....
v žiadnom prípade!!! nech ťa nenapadne ísť mu ručiť, ked bude potrebovať super extra vysoký úver od banky...!
nikdy nikomu neručiť..!
nemáte financie - a z čoho chceš svadbu...?
- z čoho chceš deti...?
a kedze ide podnikať, myslíš že bude mať na teba čas....? zabudni..
všetok čas bude venovať robote...
keby chcel tak by ta uz dávno o ruku poziadall.... no nie je si isty či si tá prava...
a vrátim sa k tomu podnikaniu.... že pre teba bude lepšie ked jeho zena nebudes...! aspon nebudes musiet platit jeho dlhy...!
takže do tej svadby sa nehrň...
alebo ti ide len o to aby si sa predbiehala resp. súperila s kamoškami...? to je trápne...
tym ze to pises na toto forum problem nevyriesis... rozumnu radu ti dala adria porozpravaj sa s nim uvolnene bez hysterie a tlaku ... my to za vas nevyriesime na tomto fore ..
Eliska. Ste spolu 5r. Uz ste sa o tom neraz bavili rozpravali. Pozna tvoje nazory postoje stanovisko. Vsak si od posledneho rozhovoru s nim "cakala" na ten posun vasho vztahu 1,5r. Tak je logicke, ze citis pochybnosti, neistotu. Odporucam ti, aby si sa s nim pekne pokojne porozpravala. Bez natlaku, bez kriku a vycitiek. Proste sa pokojne s nim porozpravaj. Ked budes vediet, ze vas caka spolocny vecer, ze budete obaja spolu doma, sprav prijemnu uvolnenu pohodovu atmosferu. A povedz mu, co citis prezivas a ako to cele vnimas ty. Ubezpec ho o svojej laske k nemu, podpore opore a normalne sa o tomto vsetkom s nim uprimne porozpravaj. Vsak sa nepoznate tyzden. Nerob z toho vysluch natlak. Ale zaujimaj sa. Pre niekoho zasnuby svadba ai nemusia znamenat takmer nic. Ale pre teba to znamena vela. A on to vie. Tak sa zaujimaj onho, o jeho nazor postoj, ake ma on ocakavania z vasho vztahu, dalsieho smerovania
tak bohuzial... (alebo chvalabohu?) zivot nieje vzdy taky aky si ho vysnivame a urcite veci sa deju pre nieco. Co ak sa stane ze nebudes moct otehotniet napriklad? to sa ti zruti svet? alebo vazne ochories. taky je zivot, tieto veci sa deju a su vsade okolo nas. skus sa naucit veci prijimat tak ako idu, a hlavne nikoho do nicoho nenut. Aby si sa tomu tvojmu nakoniec nesprotivila a nenechal ta, ak ti na nom zalezi... ved nejaky papier nic nezarucuje...
ale predsa ja netvrdim, ze sa chcem vydat preto lebo kamosky su.. ja som to takto vzdy chcela mat postupne zasnuby potom o cca 2r svadbu a potom o 1-2r neskor prve dieta a to do 30tky, predsa len je to potom uz vekom komplikovanejsie a predsa nechcem ist svojim detom na stuzkovu ako 70 rocna.. to s tymi kamoskami je to, ze im zavidim, ze vsetky uz su vydate a nasli si chlapov, ktori ich sami od seba resp. po normalnom rozhovore o tu ruku poziadali... pre mna to znamena ako normalne vyustenie vztahu a dieta bez svadby si ani neviem predstavit, nehovorim, ak sa na to ine citia a su s tym stotoznene mat aj dieta bez manzelskeho zvazku, tak nech si tak ziju, ja som vyrastala cely zivot len s matkou lebo moj otec si chcel stale uzivat mladicky zivot a uz to viac zazit nechcem, chcem aby moje deti vyrastali v klasickej rodine...
A to za to, ze ta nepoziadal o ruku tak teraz sa zruti svet? Ved nepotrebujes mat prsten na to aby ste mali pekny vztah...hovorim z vlastnej skusenosti
Hej hej takých poznáme. Reči plno ale skutky žiadne. Až nakoniec zistíš že on to vôbec ani nechce. My ženy sme iné chceme sa vydať, rodina, usadiť sa.. chlapi sú iné stvorenia, česť výnimkám. Z môjho pohľadu to ten tvoj nechce, môžte si rozumieť ako chcete, on nieje na tak vážny krok pripravený. No na druhej strane sa trošku aj čudujem dnešným ženám. Vydať sa len preto že všetky kamošky to už majú za sebou? Buď nieje pre teba ten pravý, ale ty pre neho..
Na takeho Dura musis zhurta , inak sa dozijes slobodnej penzie ani sa nenazdas -:)
On sa nikam neponahla, ty ano