Ahojte. Tento rok maturujem a veľmi veľmi sa bojím. Snažím sa aj učiť, ale nejde mi to proste do hlavy. Už pri predstave, že o pár mesiacov budem sedieť na tej stoličke a odpovedať ma desí. Poznáte nejakú radu ako sa ukľudniť alebo sústrediť na učenie? Za každú radu veľmi pekne ďakujem :(
Strach z maturity
Ďakujem všetkým za povzbudenie :) ja dúfam že to bude také ako to opisujete, ja som konkrétne študentka gymnázia a dala som si predmety biológia s chémiou. Najviac sa bojím chémie lebo ako blbá som si dala predmet, ktorý neviem. ( teda aspoň tento rok si z nej pripadám hlúpejšia )
Ďakujem všetkým za povzbudenie :) ja dúfam že to bude také ako to opisujete, ja som konkrétne študentka gymnázia a dala som si predmety biológia s chémiou. Najviac sa bojím chémie lebo ako blbá som si dala predmet, ktorý neviem. ( teda aspoň tento rok si z nej pripadám hlúpejšia )
ja som si hovorila "dáko bolo, dáko bude..." :-D
maturitu ber len ako obyčajnú skúšku ako ked odpovedáš pri tabuli.... alebo písomný test - ten je najlepsi.. pohodička...
Maturita - formalita
Viem, že ak ti poviem že sa nemusíš báť tak ti to nepomôže. Tiež som sa pred dvoma rokmi pripravoval na maturitu a tiež som mal steach akobto dopadnen. Hlavne anglický jazyk a slovenský :D... odborné predmety som mal rád tak som ich aj celkom vedel a neučil som sa ich nejako. Z jazykov som si vytiahol dobré témy + niečo mi na príprave poradila aj učiteľka. Zo všetkých predmetov z ktorých som maturoval som dostal 2 a to som sa bál či to vôbec dám. Nehovorím, že sa netreba učiť, ale určite to bez problémov zvládneš.
Každý sa bojí toho, čo je pre neho nové a preto ten strach je normálny. Ja teraz študujem na VŠ a taktiež som sa tých prvých skúšok veľmi bál, pretože to bolo pre mňa niečo nové. Teraz keď mám už za sebou niekoľko skúšok, tak mám tiež strach ale už to nieje také ako tie prvé skúšky pretože viem čo môžem približne na tej skúške očakávať.
Prajem veľa šťastia pri maturite, určite do dáš.
nieco na povzbudenie...a nie nechvalim sa tym ale stalo sa mi to...chodil som na Strednu odbornu skolu Technycke lyceum co je dost tazky odbor...2 roky som sa ucil tak aby sa nepovedalo a posledne dva roky som to totalne odflakol...na maturitu som sa vobec neucil pretoze to nemalo vyznam ked som to 4 roky flakal:D...isiel som stym ze to proste nedam ...a co sa stalo ? zmaturoval som na prvy krat:D:D...nie je to az take ako to ucitelia opisuju....ak ti ide len o to aby si to spravil tak sa nemas coho bat....urcite to spravis...a zrejme nepatris medzi totalnych lajdakov tak mas velke + k tomu aby si to spravil aj na dobre znamky :))))))) vela stastia:)...
Maturita je velmi lahka zalezitost, staci sa len trocha ucit, na vs kazde skuskove je maturita...
Ja som sa tiez bal maturity a dal som to, ono totiz ucitelia nie su taki neprajni aby ti maturitu nedali ak uvidia u teba snahu. Maturitu nespravia len tí ktori sa na to viditelne ze vykaslu. Kazdy kto sa aspon ako tak snazi tu maturitu da. Ucitelia ti inak pri maturite aj budu pomahat, budu ti tak stelovat a smerovat otazky aby z teba uz dačo vytlkli :)
Áno to viem, že to musím prežiť. No je to také silné. Občas ma to ochromuje. To celé rozhodne o mojej budúcnosti. Bojím sa že zlyhán, že všetko prečo som sa snažila vyjde nazmar. A pri tom strese sa nedá učiť lebo aj keď celé dni drem a učím sa .... potom to následne zabudnem a som tam kde na začiatku.