Hrčky na krku

Príspevok v téme: Hrčky na krku
Zuzka1328

Zdravím , mám 18 a už asi dva roky mám problém s tým že som si nahmatala hrčku.Je to hrčka pod čeľustou , teda ak mám byť presná zväčšenú uzlinu.Najprv som tomu nevenovala pozornosť no po mesiaci som sa rozhodla ísť k lekárke, no podľa jej slov to nič nie je.Hrčka je tvrdá a nebolí, možno by som ai všetko nechala tak keby sa mi neobjavila ďalšia na pravej strane krku , ďalšia za uchom a za hlavou.Neviete náhodou z čoho by to tak mohlo byť? Vopred ďakujem za odpoveď.Keďže som strachoput z lekárov chcem sa najprv opýtať tu na fóre či náhodou niekto nemal niečo podobné.Každopádne asi ešte pôjdem k lekárke.Len tak pre istotu.

Jozef20

Ahoj, ja mám niečo podobné už asi 4 rok. Mám niekoľko malých hračiek na pravej strane krku, neprekáža mi to veľmi len občas cítim že tam niečo mám. Samozrejme bol som s tým najprv pri obvodnom, ktorý ma poslal na krčné a tam mi povedali, že je sú to zväčšené uzliny. Na krčnom mi prezrel hrdlo z vnútra, vraj bolo trocha začervenané tak mi spravili výter z mandlí a bol tam nejaký streptokok. Bral som 2 týždne silné ATB, po prvom balení som bol na kontrolu tak mi predpísal ešte druhé a na ďalšiu kontrolu som už nešiel ... akurát mi tie ATB pokazilI už aj tak zlé trávenie. Nechal som to tak, aj keď stále cítim, že to hrdlo nieje úplne v poriadku, mám častejšie bolesti hrdla a taktiež sa mi trocha tvoria hlieny.
Uzliny stále sledujem, ak by nastala nejaká zmena tak budem musieť to riešiť. Môj problém by vyriešilo pravdepodobne vybratie mandlí, chceli mi ich vybrať už keď som mal cca 7 rokov. Vtedy mi vybrali len nosné mandle.