Neustale vypytovanie sa kedy budeme mat deti

Príspevok v téme: Neustale vypytovanie sa kedy budeme mat deti
Krasolienka

Uz dva roky v kuse nic ine nepocuvame pri kazdej prilezitosti iba otazky kedy budeme mat deti, na co cakame, ze potom ked budeme chciet to nepojde a ku kazdym meninam, narodeninam, k novemu roku, proste neustale deti deti deti. Uz je mi z toho zle a mojmu muzovi napodobne. Mame 31r chystame sa do zahranicia pracovat, potrebujeme este doriesit byvanie a namiesto toho aby sa nas rodina opytala ako sa mame, kedy odchadzame, ci uz sme nasli vhodny pozemok, ci sme zdravi sa pytaju kedy ma muz oplodni. Sprosto povedane. Co s takymito ludmi robit? Toto nie je normalne aby sa stale v kuse pytaii dokola to iste pri kazdej prilezitosti aj ked sme im viac krat vysvetlili ze este chceme par rokov pockat, hlavne kvoli financnej stranke. Nechapem co sa to s tymi ludmi deje ci musia schvalne provokovat alebo co? Co keby sme sa snazili a nedarilo by sa nam? Strasne mi to pride neslusne sa takymto sposobom vypytovat. Mate aj vy toto v rodine?

Neznamy-THM1986

Ja mam 31 rokov, no aj kvôli zdravotným problémom aj kvôli iným veciam (napr. nemal by som nervy na neustali plač, neustalu pozornosť...) deti mať neplánujem :-)

Rodina to viac-menej akceptuje

Michaela_K

U nás je to to isté.
Ja som im už povedala, že ak sa rozhodneme a budem tehotná, dozvedia sa a momentálne riešime iné záležitosti.
Širšiu fodinu odbíjam tým, že zistia keď budem tehotná.
Manžel ich odbil tým, že ešte nemali v Lidli akciu na deti.
Ľudia sú hrozní, moja sestra potratila v 2. trimestri a každý ju odvtedy otravuje a pýta sa ju aj na také veci, do čoho ich nič nie je.

Krasolienka

Telo sa opotrebuva? To treba povedat hereckam co rodia po 40. Toto pre mna absolutne nie je argument, presne ako pise Easyglow, ked sa zena o seba stara, moze byt v lepsej kondicii ako barsktora mlada. Im sa to neda vysvetlit, oni uplne ignoruju nasu financnu situaciu, nazory a nase plany. Nikto sa neopyta ako sa mame. Ich zaujima len kedy budem rodit. Sami si to spravili, ze moj muz nema chut sa s nimi uz ani rozpravat. Zasahuju do sukromia a intimnych zalezitosti, toto nie je normalne, v zivote som sa s tym nestretla z mojej strany ani u mojich znamych. Tomas dakujem ti za radu, toto urcite pouzijem. Lebo ked nezabera nic ine, bude to musiet ist tymto sposobom a ked nepojde, zacnu otazky typu kedy vy to, kedy vy tamto. A ked nezaberie nic, prestaneme sa kontaktovat a hotovo. Potom nech ludia vyplakavaju, ked sa nevedia spravat, ze si od nich drzi vlastna rodina odstup. Neskutocne cosi aki su ti ludia neslusni. A pre pomocsostrachom, je uplne normalne mat tieto pocity, keby muz na mna tlacil, opustim ho a nech si najde na rodenie nejaku inu pripadne nech si skusi rodit sam. Ja uz nechapem, kde sa z ludi vytraca empatia a slusnost?

hviezdnymanier

pytaju sa ti co vam zavidia volnost, pokoj, slobodu, bezstarostnost ktoru pri detoch stratite
Cista zavist z ich strany
Nevsimaj si to a odovedaj s kludom anglicana ;-)

Tomas12345

Povedz im ze ked sa rozhodnete mat deti tak im o tom povies, Povedz im ze ak sa budu stále vypytovat tak tym nic nezmenia , nijako ta tym neovplyvnia a jedine co dosiahnu je to ze ta tak akurat vytocia a znechutia.

Ernesto

povedz im, ze skusate uz dva roky a nedari sa a ste z toho strasne nestastni a nechcete, aby to viac pred vami spominali, lebo mate dost frustracie aj bez toho, aby to omielali. nahod este take strasne smutne a ranene ocka a uz v zivote ti nebudu omielat o detoch.

pomocsostrachom

Spýtaj sa ich, kedy budú mať pohreb, kedy schudnú, kedy nebudú takí otravní a čo sa fakt tak strašne neudia, že do teba rýpu ---lebo oni sa asi fakt nudia.
chápem tvoj henv, ja mám chuť takým ľuďom vylepi a spôsobiť 20 hodinové pôrodné bolestiť!!!

Mám ešte horší problém ako ty - trpím fóbiou z tehotenstva a pôrodu a nikdy enchcem normálne rodiť, snívajú sa mi s tým nočné mory.

Keď do mňa niekto rýpne, ten proces a problém v hlave sa spustí :/

Reči typu "telo sa už opotrebúva" mi pripadajú, že všetky pracujeme v bani - veď keď cvičíš a zdravo ješ, môžeš byť aj zdravšia ako 20 ročné ženy, ktoré na seba kašlú, pijú, fajšia a berú HAK a sexujú s kadekým a majú silikón, čo im raz bdue praskať v tele. Ak máš stáleho partnera a staráš sa o sbe,a je to o inom, mám v okolí ženy, ktoré majú všetko bey problémov a deti sa jedna rozhodla mať v 35 ke a druhá keď mala 38!!!! starali sa o seba, žiaden fast food a podobné somariny :-)

JA ťa chápem, ani neviše ako trpím tým istým čo ty :/

EasyGlow

Nie, nie si povinna komukolvek a ani nikomu blizkemu z rodiny vysvetlovat a objasnovat ci chces deti a kedy ich budes mat. Nerozumiem odkial berie niekto vobec pravo do toho zasahovat a pytat sa takr otazky. Ja som sa to este nikdy nikoho neopytala - kedy budes mat deti?? Popripade s pridanym slovom - kedy budes mat KONECNE deti??? Co ma je po tom? Co ma je po niekoho maternici? Co ma je po tom, ako si clovek zariadi svoj zivot?
Ja som od teba mladsia, no tieto otazky pocuvam tiez. Ja pritom deti mat teraz nemozem, po liecbe vsak urcite. A nikto sa ma nespyta, ci je vsetko po zdravotnej stranke ok, kazdy len vie lepsie, kedy mam mat ja deti. Ale ze nie som zdrava aby som dieta donosila, to je detail....
Ja by som nikomu nic nevysvetlovala, ale asi ked chces mat pokoj, musis. Skus im to vysvetlit ako nam tu...Co uz, ked ludia vzdy viac riesia inych, nez seba...

Mitt

A chcete mať deti alebo nie ? Ak nie, tak to každému povedzte, aby ste predišli ďalšiemu pokračovaniu týchto otázok na vás. Ale ak áno, je naozaj nesprávne to takto odkladať. V 31 rokoch už začína byť žena na dieťa a pôrod trochu pristará, nakoľko telo sa už opotrebúva. Pôrod býva s pribúdajúcim vekom viac a viac komplikovaný a taktiež rastie riziko rôznych genetických ochorení, postihnutí u dieťaťa atď.. Väčšina ľudí si tieto skutočnosti uvedomuje, takže otázky okolia sú namieste...