Mám koksatrozu 3stupeň a pozorujem,že by som potrebovala kvalitný matrac /moje už majú 7 rokov, lenže nevyznám sa ,že ktorý by na moje klby bol prospešný. Na výmenu klbov nie som ochotná pristúpiť - zatiaľ.
Ak by mi niekto v tomto vedel poradiť a usmerniť budem povďačná za každú dobre mienenu radu.
koksatroza
Jo jo snivaj dalej prebud sa a zi v realite deduško ;) studovala som v trnave a tam som nikdy a akupunkt studii nepocula haha snazis sa iba ludi presvedčiť
noe...nemáš pravdu.Já ju robím už skoro 50 rokov.Vo svete naopak sa stále via a viac rozširuje.Vo viacerích krajinách sa už učí aj na lekárských vysokých školách.Napr. v Prahe aj v Brne.Už aj u nás(bud´ v Trnave alebo v Nitre)
Argumenty PROTI akupunktúre:
Teória účinkovania akupunktúry je vedecký nezmysel. Nikdy nikto nedokázal existenciu energie čchi a meridiánov a to nielen na úrovni anatomickej, ale ani na úrovni histologickej, či fyziologickej. Z toho dôvodu napísal časopis Nature (významný interdisciplinárny vedecký časopis), že tradičná čínska medicína, ktorej základom je akupunktúra, je iba „pseudoveda, bez skutočného mechanizmu účinku“.
Zástancovia akupunktúry sa bránia tým, že čchi a meridiány nie je možné dokázať vedeckými metódami, keďže ide o formu energie, ktorá je v každej živej bytosti a človek ju nedokáže úplne pochopiť. Tvrdia, že snaha nájsť meridiány pomocou EBM je rovnako smiešna, ako snaha vykopať nultý poludník (po anglicky meridian) v Greenwichi. V takomto prípade by nebolo možné ich existenciu dokázať, ani vyvrátiť. Teória fungovania akupunktúry teda vychádza z niekoľko-tisícročného presvedčenia o podstate prírody a sveta, ide skôr o formu viery, než o vedu.
2. Akupunktúra vychádza zo starovekého filozofického smeru. Konkrétne z taoizmu a z konceptu ying a yang. Odporcovia tvrdia, že je nesprávne hovoriť o dysbalancii energie, ako o etiologickom faktore, v dobe, keď poznáme príčiny množstva ochorení (genetické vplyvy, infekcie, autoimunitné mechanizmy, atď.)
3. Akupunktúra so sebou nesie komplikácie. Najčastejšie komplikácie sú pneumotorax (kolaps pľúc pri prepichnutí hrudnej steny a vyrovnaní tlakov vnútorného a vonkajšieho prostredia) a infekcie. Výnimočne sú popísané aj prípady úmrtia. V súčasnosti sa majú používať sterilné ihly určené špeciálne na túto činnosť (tzv. Clean Needle Technique), čím sa minimalizuje výskyt infekcií. Samozrejme, treba si uvedomiť, že ak by akupunktúra naozaj fungovala, nie je toto dôvod na boj proti nej. Komplikácie nie sú časté. Všetky medicínske výkony so sebou nesú určité riziko, nech sú akokoľvek banálne.
4. Akupunktúra nefunguje. Čo sa týka dôkazov o účinnosti akupunktúry (nech už meridiány existujú alebo nie) štúdie ukazujú kontroverzné výsledky. Príčinou je, že je zložité navrhnúť vhodný model štúdie na overenie účinnosti akupunktúry. Existuje množstvo štúdií (1, 2), ktoré tvrdia, že ide len o placebo. Ďalšie štúdie poukazujú na to, že pozitívne výsledky iných štúdií sú falošné, a ide o bias.
Nepomáha ani pri cievnej mozgovej príhode, ani pri stavoch, ktoré je potrebné riešiť chirurgicky, ani pri nádorových ochoreniach, ani pri reumatoidnej artritíde, ani pri psychiatrických ochoreniach, ako je napr. ADHD.
5. Vykonávatelia akupunktúry sú nejednotní v indikáciách. Stránka Quackwatch tvrdí, že panuje nezhoda v spôsobe diagnostiky a terapii u prevádzkovateľov tradičnej čínskej medicíny
No koment -> Pan Janik sam nepraktizuje akupunkturu,lebo sam velmi dobre vie,ze ludi taha za nos.Ak chce prezit dalsi rok bez ujmy na zdravi,tak len do kazdej odpovede napise-akupunktura to vyriesi.Velmi dobre vie,ze by mu ludia uz po jednom sedeni napluli do oci,pretoze skutek utekl.
mínus Reagovať | 35 antijanik (Anonymný používaťeľ) 01.01.2008 16:59 | Oznám správcovi | Odkaz
Prav mas pravdu ziadny zazrak to nikdy nebol, nieje a nebude. Zijem v zahraničí a tu to uz ani neexistuje. Akupunktúra bola kedysi dnes vymrela mjamko musis prijať ved priznaj sam ju nerobis
prav-1,akupunktúra nieje hradená
2,akupunktúrné strediská zanikali preto,lebo u nás nie sú akupunkturisti a preto ju nemal kto robiť.Akupunktúra sa študuje 10 rokov.U ná nieje na ňu škola,čo je veľká škoda
tak preco od akupunktury upustaju aj renomovane strediska a fyzioterapeuti s dlhorocnou praxou? Ziadny zazrak to nikdy nebol, nieje a nebude. A preco pacienti, ktori maju akupunkturu dokonca hradenu, stracaju o nu zaujem?
prav-naopak,akupunktúra sa bude stále viac a viac používať,lebo dosahované výsledky sú ´daleko lepšie ako liekmi,ktoré majú veľa vedľajších nepriaznivých účinkov a navyše učinkuje aj tam,kde už lieky neučinkujú.
akupunktura nepomoze, skor poskodi, akupunkture hviezda uz zapadla. Po desiatkach rokov nic moc vysledkov je akupunktura na velkom ustupe, teda aspon v zahranici.
noelinka,keď sa tomu nerozumieš ,tak nepíš ,že to nejde,ked to ide a celkom dobre!!!!