Vykĺbenie jabĺčka

Príspevok v téme: Vykĺbenie jabĺčka
afb

Dobrý deň. Asi pred 12 dňami som si pri cvičení vykĺbil jabĺčko (stalo sa mi to už pred 5 rokmi ale vtedy tam nebola krv a stalo sa mi to s toho dôvodu že sa mi od dectva zle vyvíjali kolena). Na ortopédii mi vytiahli z kolena krv (3 náplne v správe je napísané že 44ml). Ortopéd ma neposlal ani na rentgén ani na magnetickú rezonanciu miesto toho mi len dal ortézu a k veci sa mi vyjadril tak že vzhľadom k tomu že bola prítomná krv tak mám pravdepodobne poranený prekrížený väz a že za 4 týždne na kontrolu a ak koleno nebude v poriadku tak sa budeme baviť o operácií. A moje otázky sú takéto:

1. Prečo mám po punkcii (vytiahnutí krvi) stále koleno ešte napuchnuté po takej dobe? (12 dní)
2. Môže sa do kolena dostať znovu krv? A ak áno mám s tím ísť k lekárovi až za tie 4 týždne alebo skorej aby ju vytiahli?
3. V podstate hneď potom ako sa mi vykĺbilo koleno (k lekárovi som išiel až o 4 dni) tak túto nohu nemôžem vyzdvihnúť do výšky ani o centimeter proste tam nemám absolútne žiadnu silu akože koleno ohnem ale vôbec nemám žiadnu silu na to aby som ho vyzdvihol aspoň trochu hore ak si ju chcem niekam vyložiť tak ju musím zdvíhať rukami. (teraz sa samozrejme nesnažím nohu vyzdvihnúť keď ju mám v ortéze) Prečo to tak je? Môže to byť kvôli tomu že ak je poranený prekrížený väz tak sa proste koleno takto úplne zablokovalo a po vyliečení keď začnem rehabilitovať sa sila vráti? Alebo mám problém?

Prosím vás veľmi o odpovede ak viete. Naši lekári veľmi na liečenie nedbajú. Som mladý človek nechcem ostať na nohu zmrzačený. Ďakujem pekne.

gabi55586654

ja som mala presne ten istý problém, ibaže punkciu mi robili 8-krát. Ďalší krát som si už punkciu robiť nenechala a zašla som na kineziotaping - do 5 dní mi koleno odpuchlo. Keď som mala vykĺbené jablčko na druhej nohe, taktiež som nemohla nohou pohnúť vlastnou silou ani o milimeter asi 3 týždne. Potom sa to začalo pomaličky zlepšovať. Určite si od lekára vypýtajte rehabilitáciu, elektrina a magnety skutočne rýchlo pomáhajú. A treba si ju pýtať, doktor mi ešte nikdy nenapísal rehabilitáciu sám od seba