Antibiotika a ich nasledky

Defcon

Ked beries probiotika, tak to je len spicka ladovca. Hlavne k tym probiotikam potrebujes vhodne potraviny na rozmnozenie probiotickych kultur . Ovocie, zelenina, kyslomliecne potraviny..... Lebo v tabletkach mas tych kultur zalostne malo. Nenechaj sa oblbnut, ze jedna tabletka ovsahuje miliardy probiotickych bakterii, ked zdravy clovek ich ma v sebe tqkreceno bambiliony. Hlavne tym par bakteriam musis zabezpecit rozmnozenie.

Jozef8

Ja som bral veľa antibiotík, lebo som sa liečil na helikobaktera+ potom som bol chorý a liečil som sa na nejakú baktériu v hrdle.
Skončilo to tak, že teraz mám strašne velke tráviace problémy(zle mi travi-v stolici občas vidno cele nestravene kusy potravy) a mam biely jazyk.

Myslel som, že mám kandidu, ale test u lekára vyšiel negatívne a nepomohla mi ani preventivna protikvasinova dieta. Takisto som užíval tráviace enzýmy a hcl, ale bezo zmeny.

Pojedol som už strašne veľa probiotík, ale žiadne zlepšenie. Tabletkové nemali vôbec žiadny účinok, tak som skúsil tekuté a takisto nič. Probiotiká obsahujú iba pár druhov baktérií, v črevách ich je ale strašne veľa druhov, takže takto sa asi nedá obnoviť rovnováha v creve.
Takisto som skúšal kvasenu kapustu, bryndzu... -kde som predpokladal vacsi obsah probiotík-ale neprinieslo mi to žiadne viditeľné výsledky.

v dôsledku tohto problemu strašne zle správam. Keď mi je najhoršie, tak "spavam" iba 3 hodiny, alebo aj keď spím, tak som nevyspaty. Už sa to so mnou ťahá zhruba rok. Bohužiaľ mi nepomáha ani melatonín a tie psychiatrické lieky odporúčané na nespavosť nechcem brať.
Najhoršie je, že nerobím žiadne pokroky-nenaisel som potraviny, ktoré mi zhoršujú stav. Čo som si všimol, tak niekedy mi konkrétna potravina neuškodí, a inokedy sa mi po tej istej potravine stav zhorší.

aktuálne vidím ako možnosť transplantáciu červeného biomu, len je to strašne drahé. V Anglicku som našiel 10 dňový program za 4000 gbp+strava, ubytovanie, cesta,...
nie som ešte celkom presvedčený, že tam pôjdem, lebo lekári nespravili skoro nič aspoň preto, aby zaistil, že mi nič nie je.
Alergologicka so mnou skoro vyrazila zavrete dvere, lebo že nemám žiadne alergické príznaky a gastroenterológ sa spýtal, aké vyšetrenia od neho chcem.
A obvodná by ma najradšej poslala na psychiatriu, lebo CRP mám v poriadku. Ale ona ma tam posielala aj keď ma bolelo hrdlo a mal som tam nejakú baktériu, na ktorú trebalo antibiotiká.