Strach z ludi/ otrasne sebavedomie

Príspevok v téme: Strach z ludi/ otrasne sebavedomie
Milada3334097

Ahojte, mám len 13 rokov ale musim sa vam zverit s mojím problémom ......ani neviem kedy sa to zacalo a neviem ani ako to mam vysvetliť pretože sa proste bojím ľudí....nie tak ze sa vyľakám kazdeho co ide okolo ale je to skor take ze nechcem chodit na verejne priestranstvá, do nákupných centier a také miesta lebo jednoducho mi to naháňa strach ze tam ku mne niekto príde zacne mi niečo rozprávať a podobne.....jedine jedno miesto kam rada chodim je skola a to aj tak som zavreta v triede , chodbam sa vyhybam a chodim po nich len mezdi prestávkami.......poviem vam jednu prihodu ktora ma donutila napísať tento príspevok, takze bolo to asi pred týždňom alebo aj viac a boli sme sa korčuľovať ja a moja sesternica na verejne klzisko .....dufala som že tam vela ludi nebude a dopredu som ju varovala ze sa kedykoľvek mozem rozhodnut a ist domov.......prisli sme teda na to klzisko a ja som sa aspoň na chvíľu radovala z toho že nie je cele preplnené ako zvykne .....s radosťou som sa obula a vyrazila na ľad....v pohode som presla na korculiach asi tri kolečká a potom to prišlo....zacala som sa obzerať kde je sesterka.......vystrasila ma zozadu a ja som tak zvrieskla ze sa na mna pozreli takmer vsetci co boli okolo ...sesterke to prislo vtipne ale mne rozhodne nie ....od toho som v ten den na korculiach uz nepresla nic ostala som stat a vraviet jej ze chcem ist domov ale nechcela ma pustit predsalen boli sme tam ani nie 20 minut ....potom sa so mnou zacala nahlas hadat a znova k nam prichadzalo množstvo pohladov....pre mna to bolo hrozne a nakoniec som ju odsotila preč prezula som si korčule a utekala som domov .....celu cestu som plakala predsa nikto nevie ako som sa musela citit....bolo to hrozne....bolo mi z toho smutno ved sa rada korculujem a taketo nieco sa nestalo len raz .....v priebehu posledneho roka aj viackrat a ja neviem co mam robiť pomôžete mi ? Aspoň nejaku radu ako svoj strach prekonať alebo nejako sa viec socializovať .....za vsetky vaše rady ďakujem a prajem vám len to najlepšie v novom roku

ARea063

Ahoj,
v prvom rade je veľmi dobré, že si svoj problém uvedomuješ a chceš s ním, podľa všetkého, niečo začať robiť- zmeniť to. Dobre ti radí v príspevku podo mnou verbena, musíš s tým niečo robiť, zdôver sa hlavne rodičom, nájdi dobrého psychológa, ALE najhlavnejšie je, aby si na tom "pracovala" sama... Ono, môžeš mať pri sebe ľudí, ktorí ťa chápu, snažia sa ti pomôcť, ale kľúčom k riešeniu takýchto problémov je vždy daný človek, ktorý ním trpí a tí ostatní môžu dopomôcť..Môj názor, nemusí to tak každý vidieť...

Pri takýchto problémoch je dôležité zistiť, čo ich vlastne vyvolalo. Viem, že to bude zrejme ťažké, ale skús popremýšľať nad tým, kedy cca sa to celé začalo... pred mesiacom, dvomi, pred rokom? ... A hlavne skús prísť na to, čo mohlo byť spušťačom toho, aká si teraz...
Napr. ... nemusí to byť tvoj prípad, ale možno áno... Nešikanovali ťa, popr. nešikanujú ťa? Nemusí to byť rovno niečo v takej forme, že by ťa bili, ale stačia aj nejaké narážky na tvoj vzhľad, všeličo, čo si si tak podvedome mohla vziať k srdcu a teraz ťa to brzdí medzi ľudmi, lebo by si mohla mať falošný pocit/strach, že si to všetci všímajú a berú ťa preto inak, za chrbtom si o tebe šuškajú...
Alebo... nestal sa ti nejaký trapas na verejnosti? Pokojne aj to by mohlo byť spúšťačom niečoho takéhoto...
...a xyz ďalších dôvodov, ale ten jeden, tvoj, na ten musíš prísť sama, príp. s pomocou odborníka...

Veľa šťastia a určite to rieš, nenechávaj to tak, lebo ti to len bude komplikovať život...

verbena

aby ti to neprerástlo cez hlavu a aby si s tým nemala v budúcnosti/dospelosti velké problemy treba to čím skor riešiť...
ja som neriešila, nikto mi nepomohol a mám 30 a problemy s tym suvisiace...

takze ak ti mozem poradiť, ak máte v škole psychologičku tak sa s nou porozprávaj,.. alebo povedz rodičom, chodte ku lekárke, nech ti dá odporucanie ku psychologicke... treba to riesiť...