Ahojte,velmi casto sa mi stava,ze ma zastavuju rozny bezdomovci,napr.pred nakupnymi centrami,aby som im prispel.Sem tam prispejem malou sumou,lebo mi to neda.Alebo co sa mi stalo vobchode prispel som jednemu na voziku ,ktoy tam bol aj so zenou,aspon myslim.Podakoval mi,a neskor som ho zas videl vobchode ako nakupujea j sdalsimi ludmi,potom prisiel jeho brat za mnu ci by som im nezaplatil nakup,a ze ci nemam stravenky.Ze on pomaha bratovy ktory ma 5 deti a je na voziku.Chapete jeden hrava na harmonike vonku za peniaze a druhy vnutri n pyta na voziku.Uprimne sucitim stakymi ludmi co su vnudzi .Ale ja mam pocit ze pritahujem takych ludi ku sebe .Niekedy uz neviem rozoznat ktory su vnudzi a ktory podvodnici .Zaujima ma vas nazor ci pomozete fin.prispevkom takym ludom.
Pomoc vnudzi?
ktokdekedy mas uplnu pravdu ja tiez uz nedavam nikomu nic ani nereagujem ked ma niekto zastavi na 90% su to spekulanti pre bezdomovcov su aj ubytovne napriklad aj noclaharne len to nesmu pit.... nemam rada ludi co si narobia 5 deti nevedia uzivit ani seba a potom placu....
su zamstnania kde ponukaju aj prácu s ubytovaním, miesto hrania na harmonike može isť pracovať...
ale nepojde lebo je to lenivá socka...
no a zenska na voziku by mohla pracovat v chranenej dielni, no ale zas situácia číslo jedna- nepojde..!
sami si za to možu... takže ja sa nad tým absolutne nepozastavujem,...
mne nikto v živote nedal nič, všetko som si musela a musím odmakať,.. od nikoho nežobrem... doteraz som zila od vyplaty k vyplate, ze ani sama som nemala, a nedá mi nikto.. musim pracovať...
tak nech idú pracovať... roboty je dosť...
ahoj
to, co pises ty, to nie je pomoc v nudzi. Je to pomoc pre spekulantov, ktori casto su na tom mozno lepsie ako ty sama. Clovek, ktory ma hrdost, nejde zobrat. Ale ak ma hlad, vtedy aj hrdost ide bokom. Ale ak sa niekto drzo postavi pred teba, nech mu zaplatis jeho nakup, to je uz drzost ako hrom. Nevravim, uz som aj ja dal viackrat peniaze (nie velke sumy- tak 1-2 eura) ludom, ktori to potrebovali. Ale tam som vedel, ze to naozaj potrebuju a nejdu to minut na chlast a pod. Mame v susednom dome jednu rodinu, kde mlada zena, cca 35 rocna ma uz hadam aj desiate dieta, z toho polovicu im uz zobrali urady. Aj ona, aj jej partner zdravi ludia, ale v zivote nerobili a ani sa nechystaju. Raz prisla pytat peniaze, ze pre deti na mlieko. A kedze mame doma vzdy zasoby, mama jej ochotne chcela dat par litrov, nato sa zatvarila velmi nevludne, zobrala jednu krabicu mlieka a bez slova odisla. Kedze obaja, aj ona aj jej partner fajcia ako komin, je jasne, kam mali ist tie peniaze "na mlieko". Raz som zas videl jedneho dost zubozeneho, lezal medzi kontajnermi, dal som mu polievku v nadobe a sacok rozkov, plus som mu kupil jednu mineralku a tak vrelo dakoval, skoro sa rozplakal. Tu vidiet, ze niektori ludia si pomoc naozaj zasluzia, ini ta len chcu vyuzit a oklamat. Bohuzial tych je omnoho viac a preto ak chces pomoct, pomoz len takym, o ktorych vies, ze to nie su spekulanti.
Nie.