Ahojte.S priateľom by sme chceli mať sex a ja som tešte panna...bojím sa že to bude bolieť...bolí prvý aex??Alebo bolel prvý sex váš?Aká je naklepšia poloha?Ďakujem
Bojím sa prvého sexu
Bnb, nikoho nenútim, aby prijal ani nie tak môj, ako boží pohľad na lásku. Je to skôr pozvanie zamyslieť sa a ísť na podstatu, neostať na povrchu. Som kresťanka, nie jehovistka a to, o čom píšem, sa volá teológia tela. Každý je slobodný, môže sa rozhodnúť, či tieto slová príjme alebo nie.
Čo Ti na nicku cista laska vadí? Prezentujem niečo hriešne, neslušné, nemorálne?
Človek je telo a duša a ak sa miluje, odovzdáva druhému celú svoju bytosť, osobu, čiže neodovzdáva len telo. Veď láska zasahuje všetky vrstvy človeka - tak myseľ, dušu i telo. Všade v médiách, časopisoch sa pri slove láska myslí hlavne na odovzdávanie tela, čo je veľmi redukovaný a zjednodušujúci pohľad. Niekto sa mi páči, zaľúbim sa alebo pocítim sexuálnu žiadostivosť a tak idem na sex. Ale my nie sme zvieratká, aby sme slepo nasledovali pudy, voči ktorým sme bezmocní. Máme aj rozum, ktorým sa od zvierat odlišujeme a týmto rozumom môžeme ovládať svoje pudy, nie sme ich bezmocnou hračkou. Nehovorím, že pudy sú zlé, ale častokrát nás vedú nesprávnym smerom. Ak sa napríklad ako vydatá žena zahľadím na cudzieho muža, zahorím k nemu vášňou, mám počúvať na hlas svojho rozumu a svedomia, ktorý ma vystríha pred tým, aby som sa dopustila manželskej nevery. Ak tento hlas nebudem počúvať, nemôžem sa vyhovárať na pud a telo, lebo voči nemu nie som bezmocná, lebo mám ešte rozum, ktorý som sa slobodne rozhodla nepočúvať.
Čo je nepochopiteľné na tom, ak sa ako rozumná bytosť oddám mužovi nielen telom, ale celou svojou bytosťou? Zaviažem sa byť s ním v dobrom a zlom, rozhodnem sa mu ostať vernou (rozhodnutie = zapojím svoju myseľ, srdce, rozum) aj keď prídu ťažkosti (on zostarne, ochorie, ochrnie, nebude schopný pohlavného styku), a to preto, lebo ho milujem. Toto je skutočná láska, lebo láska nie je tak o tele, ako v prvom rade o srdci a duši. Telesnou láskou, dotykmi, objatiami, pohlavným stykom človek vyjadruje tú lásku, ktorú k manželskému partnerovi cíti v srdci. A tá láska ostáva, aj keď jej špecifické telesné prejavy už nie sú možné (napr. kvôli starobe či chorobe).
Problém je, že v dnešnej dobe nikto nechce čakať na takú lásku, alebo čakať, kým jeho zatiaľ nezrelá láska dozreje a vrhá sa hneď na sex. Ak ma maslo nepočúvne (nenútim ju, ostáva slobodná vo svojom rozhodovaní), môže skončiť aj tak, že v 25-ke bude mať za sebou pár takých vzťahov a prázdne srdce. A možno sa vynorí aj tá bolestná otázka: som žena, ale čia? Veď som ich mala xy ... Akú váhu majú moje slová "ľúbim ťa", s ktorými na perách sa im všetkým oddala?
Tak na svadbu určite čakať nebudem XD
Ked si kladieš takéto otázky, tak najskôr ešte nie si pripravená. Sex by nemala byť vec ktorej sa bojíš ale príjemna pre všetkých zúčastnených. No, záleží aj ako berieš sex, ale podľa tvojho písania asi ako priemerný človek na planéte. Najlepšie je s človekom ktorého naozaj miluješ, čiže už nieste v období zaľúbenosti a prekonali ste už nejaké to krízové obdobie. Ale ked ti to nestojí za to čakanie, budiž tvoja voľba len pozor, najlepšie aby si to nikdy neľutovala. Dúfam, že už máš 15, pod 15 určite nie, to nikto nemá rozum, iba si to puberťáci namýšľajú (neberte to nikto zle, to je normálna fáza dospievania).
No prejdem už k otázkam. Je to veľmi indiviuálne, nedá sa to ani predpovedať či ťa to bude bolieť alebo nie, vždy môžeš zájsť ku gynekológovi keby sa to veľmi bolelo a ten ti už ju chirurgicky pretrhne (neboj sa nie je to nič zložité), ale málokedy sa to takto stáva. Ten prvý sex je fakt nič moc, skôr ide o ten prienik, ale o to viac sa môžete tešiť na dalšie spoločné spoznávanie :) Na začiatok určite klasika alebo môžeš mu dať nohy na ramená, iné neodporúčam.
čistá láska - ach, už som myslela, že sa tu už neobjavíš... Tá tvoja zadubená hlava, vôbec nerešpektuješ, že niekto môže mať aj iný názor. Nie, tvôj ázor nie je svätý, tak ako nikoho iného. A ešte sa nazývať čistá láska. Tvojím vystupovaním mi pripomínaš jehovistov. Áno, ľudia si oddávajú telá a nie "duše", pretože to je pud a to ovláda telo a nie hlava.
Chceš si ho vziať za manžela. Ak áno, kedy?
Zdajú sa Ti tieto otázky od veci? Nie sú, len Ty nevieš, čo vlastne znamená mať sex.
Mať sex, milovať sa s niekým, je svojím telom mu povedať:
Odovzdávam sa Ti úplne, lebo Ťa milujem. Som len Tvoja - teraz a navždy. Kvôli Tebe sa vzdávam všetkých iných mužov. Nikdy Ťa neopustím.
Tieto slová sú rovnaké, aké nevesta a ženích hovoria pri svadobnom obrade. Lebo v skutočnosti mať sex znamená mať svadbu.
Moderná doba Ti hovorí, že môžeš mať sex, ale svadbu mať nemusíš. A mnohí to tak robia. Bohužiaľ, klamú si telami. Telami si hovoria, to čo je uvedené vyššie, ale v mysli hovoria toto:
Nechcem sa Ti úplne odovzdať, lebo ešte neviem, či budeš mojim celoživotným manželským partnerom. Priťahuješ ma a ľúbim Ťa, tak sa s Tebou teraz vyspím. Som len Tvoja - v tejto chvíli a dokiaľ budeme spolu, dokiaľ nám to bude obom vyhovovať. Ak nám to nevýjde a rozídeme sa, nezostanem sama, nájdem si iného priateľa a potom budem spávať s ním. Kvôli Tebe sa iných mužov ešte nevzdávam. Teraz je nám spolu dobre, ale ruku do ohňa nedám, že sa raz vezmeme a spolu zostarneme. Nemôžem Ti teraz povedať, že Ťa nikdy neopustím. Neviem totiž, či si ten pravý. Som ešte mladá, aby som myslela na také vážne veci, ako je svadba a záväzky, zatiaľ si chcem len užívať.
A tak mladí spolu spia, skúšajú, hrajú sa na manželov, rozchádzajú sa a nachádzajú si iných milencov. Hovoria tomu láska, aj keď v skutočnosti je to len zaľúbenosť, či túžba zažiť niečo vzrušujúce, alebo len sebecké využitie tela iného na vlastné sexuálne uspokojenie. Nechcú sa viazať, obetovať sa. Dávajú telá, ale svoj život, svet, dušu si nechávajú pre seba. Skutočná láska sa však dáva celá - dušou aj telom. Obetuje pre milovaného celý svoj život. A navždy. Dokáže počkať. Je čistá.
Ty si teraz ešte čistá. Si panna a zdá sa, že si neuvedomuješ túto svoju krásu a hodnotu. Nechcela by si si ponechať panenstvo ako svadobný dar pre svojho manžela? Možno ho stretneš až o pár rokov a bude to skutočne ten pravý pre Teba. Nebolo by krajšie prísť k nemu nedotknutá? Skutočný muž by bol hrdý, že získal poklad - pannu. Dievča, ktoré sa nebálo ísť proti prúdu doby. Dievča, ktoré nedovolilo nijakému inému mužovi, aby ju videl nahú, dotýkal sa jej, poznal tu tak intímne. Nie, nikto taký neexistuje, lebo ona počkala na neho. Jej vyznanie lásky vo svadobnú noc, ktoré by mu vyjadrila telom by bolo zhodné s tým, čo by mu povedala slovami: si môj jediný, som navždy Tvoja, iba Tvoja, dávam sa Ti úplne a navždy,a kvôli Tebe sa vzdávam iným mužov. Lebo Ťa naozaj milujem.
Ak je Tvoj terajší priateľ ten pravý, počká na tvoj svadobný dar do svadby - ak mu za to stojíš... Ak Ťa naozaj miluje, tak vie, že mu nič neutečie a trpezlivo nechá vašu vzájomnú lásku dozrieť v čistote. A potom, keď vaša láska bude zrelá, sa už ani Ty nebudeš prvého milovania báť.
Ahoj, nemusis sa toho vobec bat. Cim viac sa budes bat, tym viac to bude komplikovanejsie. Ak z toho budes mat stres, nebudes sa moct uvolnit, tym viac to bude boliet. Napriklad ja som ocakavala prvy krat vacsiu bolest, no nebolelo to velmi a ani som nekrvacala. No u kazdeho to je inac, hlavne sa toho neboj