Ahoj! Mám 15 a premýšľam dosť intenzívne nad štúdiom medicíny po dokončení gymnázia. Chcela by som sa spýtať (skôr študentov medicíny), že či si (a ak áno, tak ako) pamätáte skoro všetko čo sa učíte? Ďakujem za odpovede :)
Pamäť na medicíne
Ďakujem veľmi pekne za odpovede :)
Problém na medicíne je ten, že do seba dostaneš toľko informácií, že zapamätať si všetko ani nie je možné. Poviem Ti príklad- po skúške z anatómie, ktorá je obrovský strašiak v prvom ( na Slovensku možno v druhom) ročníku , budeš mať pocit, že týmto predmetom doslova žiješ ..budeš sa ju učiť stále dokola.. skúšku úspešne spravíš a o dva roky si nebudeš pamätať ani prd..nakoľko sa budeš venovať predmetom, ktoré s týmto vôbec nesúvisia. Ale tesne po skúške sa zaprisaháš :D, že nie je možné, aby si niečo zabudla, pretoze to množstvo času, ktoré si do prípravy vložila..plus to v danej chvíli ovládaš odpredu, odzadu..
Urcite nie. Tak ako to plati vsade najlepsia prax je zivot. Cize co uvidis v nemocnici nenapise ziadna kniha. Realne pribehy reakcie vstavania nerovozita atd ucivo neverim tomu ze to vedia vsetci a pamataju si. Jednoducho je to o praxi.
ucit sa ucit sa ucit sa,, a najviac pred danou skuskou,, potom aj tak mnohe zabudnes, no po 7 rocnom studiu vsetkeho, pojdes do prace, kde budes coraz specializovanejsia, pojdes jednou cestou, nie vsetkymi ako v skole, takze bude to lepsie, budu sa ti pracovne povinnosti opakovat, a naucis sa ich riesit, zapamatas si vsetko.
na medicine som nebol, ale poznam viacerych co tou skolou presli, a zamestnali sa. Inak velmi tazka skola, a aj ked sa potom zamestnas, caka ta dlha cesta, a platy tiez niesu nasobne vacsie ako ostatne, a aj veelmi malo volneho casu. Ak mozem odporucit, chod za zubarku, zariad si vlastnu ambulanciu, sukromnu, zubarov je malo, a nieje to az tak tazke, vyvrtat dieru, zablombovat, vytrhnut zub...