Prečo má moja frajerka pocit, že ju každý ohovára? Prečo?

Príspevok v téme: Prečo má moja frajerka pocit, že ju každý ohovára? Prečo?
muz26

Mám frajerku, je mladšia odomňa, a odkedy sme začali spolu chodiť stále rieši to že ju ohovára hentá, tamtá, onen a ten, dosť často toto rieši a už mi to ide na nervy. Keď som jej párkrat povedal nech nato sere a nervy si nežere tak si to k srdcu nijak nevzala a stále omieľa dokolo to isté že ju poza chrbát ohovárajú známi ktorým verí a šíria o nej klamstvá a že jej určite závidia a preto ju ohovárajú.
Čím to je? ň
Díkez

Konrad32

mozno je to tym ze je zakomplexovana a mysli si ze sa kazdy zaobera len jej osobnostou. Ako tu pisali predomnou, mozno je narcistka a vztahovacna osoba ktora si o sebe mysli ze je stred vesmiru a kazdy riesi jej osobu. Ak je mladsia od teba ci uz ma 19 alebo 23 tak je dost pravdepodobne ze ma este nizke sebavedomie a nieje si ista sama sebou a potrebuje pri sebe ochranu napr. teba aby si ju chranil pred vsetkymi ohovaracmi ktori jej chcu kvazi zle a ono chuda je tak bezbranne ze si sama nevie este poradit a potrebuje tvoju pomoc.
Mam otazku, niejje prehnane zavisla na tebe alebo na blizkych ludoch vo svojom okoli? Je samostatna? Vie si sama poradit s beznymi vecami v zivote?
Ale skor to bude asi narcizmom suvisiet.

pomocnica

Je tu napísaných dosť dobrých dôvodov, no ja si myslím, že je to ten narcistický komplex, že je až taká krásna, že jej všetky niečo závidia, všetci ju ohovárajú z dôvodu, že jej závidia to a to atď...alebo niečo urobila a bojí sa aby si to nezistil, ale nechcem v tebe vyvolávať možno neopodstatnené pochybnosti. Možno sa jej to na rovinu spýtať? Prečo si to myslí? Prečo o tom stále točí? Uvidíš ako zareaguje...
Ona tiež ohovára, veď aj samotné, ,,ona mi závidí, ohovára ma, je taká a taká lebo robí to a to´´...je ohováranie danej osoby.
Hlavne na to choď s kľudnou hlavou aj keď ti to už lezie krkom, lebo to preháňa. To zvládneš. ;-)
Držím prsty a úspešný rok 2018 prajem.

mixta

Bud je paranoidna a za kazdym stromom vidi neprajnika a ohovaraca alebo je velmi zaujata samou sebou a mysli si ze sa cely svet sa toci okolo jej osoby ako okolo celebrity z hollywoodu.
Tieto vlastnosti sa mozu v starsom veku zhorsovat bacha nato!
Ako ohovarat sa ohovara nato si este nezvykla ? Alr permanentne sa tym zaoberat a rozoberat to je trochu na hlavu nemyslis?

Lenus33

Ja som mala priateľa, ktorý robil toto isté a radím ti, aby si to čo najrýchlejšie ukončil. Niekto tu písal že o tom vraví z dovodu, aby ti niekto niečo o nej neprezradil o čom ty nevieš a presne to je to, čo sa stalo mne, on sa tiež takto správal keď ma podvádzal s jednou z vedlajšieho mesta, cca od pol roku vzťahu a ja som ho už k psychiatrovi ťahala že je paranoidny a potom keď to prasklo, tak som vedela, že to je preto, ale on zatĺkal s tým, že to sú vymysli že on ma na to upozorňoval, že mu závidia vzťah a podobne sprostosti. Hneď som vedela čo je pravda, takže hneď som ho poslala kade lahšie, davaj si na to pozor aj ty, može to byť aj tvoj prípad.

nicollette12

Tak mozno preto ti to stale hovori, lebo je bud paranoidna, alebo nieco spravila a boji sa toho aby ti to nahodou niekto nepovedal, tak stale toci o tom, ze hocico by si o nej pocul tak je to klamstvo...aj taky ludia su bohuzial, tiez som o tom nevedela ale videla som to uz x krat dokonca aj v rodine....

muz26

okej ako to že sa ohovára vieme všetci, každý je ohováraný niekym a každý niekoho ohovára nebudeme si predsa klamať že tomu tak nieje. Ale ona to dosť často rieši, keď si našla prácu, keď sa dala so mnou dokopy, vždy keď urobí niečo tak má pocit že ju ohovárajú asi všetci. Nepríde vám to že nejaká domýšľavá prehnane?
Nieje to nejaká psychicky porucha? Alebo narcistický komplex?

NaRovinu

Ja síce nemám priateľa alebo nejaký vážny dôvod (aspoň o ňom neviem) a tiež si vkuse myslím, že ma ohovárajú. Či už pre vzhľad alebo preto, že som divná (som introvert, bojím sa ľudí).
Vždy si nájdem dôvod.

Ten s kým budem to bude mať so mnou ťažké.