Je to normálne?

Príspevok v téme: Je to normálne?
Sofia3101

Ahojte, s partnerom bývame spolu asi pól roka, všetko je Ok je starostlivý, pomáha s domácnostou, mame to nejak tak rozdelené, ale... tu je ten problém, jeho rodina, respektíve jeho matka... jeho rodičia bývajú od nás cca 10km, vždy keď mu zavolajú, že niečo potrebuju tak hneď beží (nie sú starí, obaja pracujú sú sebestační a samostatní...), je mu úplne jedno či sme mali nejaké plány, proste ide len mi to oznámi a ty si chod a rob čo chceš... presťahovala som sa kvôli nemu do iného mesta takze tu nemám nejaké známosti, kamarátov... obaja cez týždeň pracujeme takze ma vie maximálne vytočiť keď mame voľný víkend a strávime ho u jeho matky, ktorá ešte nezabudne poznamenať, že prečo nechodíme aj cez týždeň, že veď nemáme deti a mame čas... mame čas? Keď obaja z práce chodíme okolo 18/00 a samozrejme sa treba starať aj o domácnosť plus bývame spolu len pól roka kedy si mame ešte zvykať a nie každú voľnú chvíľu tráviť u jeho matky... tento týždeň to iste, oznámil mi že ide v sobotu k rodičom (už sme tam boli 2x tento týždeň) tak som sa proste rozhodla že zajtra pôjdem do mesta odkiaľ pochádzam a urobím si svoj program... nejak to vyústilo do výmeny názorov a hneď je ticha domácnosť... zdá sa vam to normálne a zdravé? Alebo som ja ta divna pre ktorú toto nie je prirodzene?

Tridsiatka

Ahoj mala som 3rocny vzťah, boli sme už.zasnubeni...ale... dosť mi vadilo že jeho matka sa nám do všetkého starala vyvolávala mu každú voľnú chvíľu, vždy od neho niečo chcela. Ja som mu povedala že mi to dosť vadí, chvíľu s ňou telefonáty obmedzil (myslela som si to) až kým som nezistila že si volajú potajomky. Toto ma dorazilo a áno sčasti aj toto bol dôvod na nás rozchod. S tým mojim ex snúbencom sme sa po rokoch stretli a zašli spolu na obed, trávili sme spolu niečo vyše dvoch hodín a hádaj čo? Behom tých dvoch hodín mu päťkrát ( neprehanam) volala jeho matka s tým, kde je, čo robí, kedy príde, že od neho niečo potrebuje atď.. Ten muž má už po 40ke, a žije s rodičmi. So všetkým sa radí len s mamou, a robí všetko ako si ona predstavuje. A tak ako ma chcel po rokoch získať tým našim stretnutím späť, tak isto ma hneď stratil. Pochopila som že je to mamkin maznáčik, a keď sa to nezmenilo doteraz, tak že to tak ostane už asi navždy. Po iných stránkach sme si aj celkom sedeli ale toto nie, to by mi vždy vadilo.

sofia3101

hurmikaki v tomto mas pravdu a uz to aj tak budem riesit... doteraz ked siel k mamicke a mna nenapadol ziadny svoj program kedze som tu bola nova, som dala dokopy domacnost, co bol chyba lebo si na to zvykol, ze kym on bude u mamicky ja upracem, navarim... teraz pred sviatkami som to nespravila sla som sa prejst a uz bol ohen na streche ze preco su tam riady....
Nikol412 u nas tato tema tiez vzdy skonci hadkou, ak sa to nezmeni tak tak bud sa tomu podriadim, o com pochybujem, alebo koniec. lebo ako pises on sa nezmeni a to som si uz stihla uvedomit, pretoze vsetky nase hadky a konflikty su vzdy kvoli tomuto a jemu to nedochadza, alebo nechce dochadzat

hurmikaki

mamičkyni maznáčikovia... mamička zavolá hned uteká za mamičkou..
urob si svoj program, ked on pojde ku mamičke, ty zájdi do vírivky, na masáž, ...nič ti nebráni nájsť si tam kamošky..
ked on náhodou vymyslí program pre vás na vikend, urob mu to isté...
oznám mu ze ides ku rodičom na vikend a nech si robi co chce..
že či sa to jemu bude paciť... a aj to urob neustup..

Nikol412

Ahoj, “my” sme mali niečo podobne. Akurát s tým, že on tam bol doma, ale aj keď doma všetko urobil a my sme niekde sli, tak oni mu zavolali, že potrebuju kúpiť to a to, nech príde.
Raz sme boli na opačnom konci Slovenska pozrieť môjho uja. Volali mu, že jeho matka oslavuje narodeniny o dva dni, že treba ist po stoly a rozkladať ich. Podotýkam, že ma ešte de sestry a jedného brata. :) to sú len dva príklady z mnohých. on si ich nedá a bude im pomáhať stále (aj keď už s nimi nebýva). Takze tak.
On sam povedal, že on rodinu nemá, že nie som jeho manželka, tak že tam bude chodiť stále. Ja sa s nimi nebavim proste, sú odomna jeho súrodenci minimálne o 10 rokov starší, maju už aj malé deti, ja sa s nimi nemám o čom rozpravat.
Ja som mu to veľa krát vyčítala, hrozila rozchodom a neviem čo, ale poviem ti, on sa nezmení. A zbytočne sa kvôli tomu nehádajte lebo dopadnete ako my. Zhnusila som sa mu a sme na bode mrazu - pred definitívnym rozchodom.

franto

Chlap sa nevie odtrhnut od rodicov. Niektori takto lipia na rodine, ked rodicia zapiskaju, tak hned dobehnu ako poslusny pes. Obavam sa ze toto sa nezmeni a budete sa kvoli tomu viac a viac hadat. Riesenie: ROZCHOD

Defcon

Nesamostatny mamickin maznacik.....
Jednoznacne si Ty ta normalna a mala by si si dupnut. Kolko krat k jeho rodicom, tolko krat k Tvojim rodicom.