Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vlhka u gynekologa

Príspevok v téme: Vlhka u gynekologa
ivkaaaa

Stala sa mi taká vec, ked som bola na prehliadke u gynekológa, dlhšie skušal prstami pružnosť mojej vaginy, a po asi 2 minutach toho co to robil som zacula mlaskajuce zvuky, jednoducho bolo pocut a bolo jasne ze som tam dole vlhka.. citila som sa hrozne trapne. Stalo sa uz aj niektorej z vas nieco podobne?

Simma

Dosť záleží na tom, čo na to ostatní gynekológovia, lebo uviedla si to do témy nesúvisiace zo zdravým, čo nie je až tak zdravotný problém, skôr prípad z bežného života, ale tam iste viacerí mali niečo podobné.
Ale tá vlhkosť, výtok, možno hygienické vložky, aby si nemala mokré nohavičky by mohli dosť pomôcť, pri bežnej vlhkosti stačia aj slipové (tie najtenšie) ale pri väčšej, alebo ak sa častejšie nejako svojvoľne pocikávať, tak tam už normal alebo ultra normal, záleží len od intenzity unikajúcej tekutiny (tie znázornené kvapky na balení vložiek). A keď až príliš, tak potom tie normal maxi alebo night (tie najdlhšie a zároveň najhrubšie), tak aj to je isté riešenie tohto problému, ale možno, že tu prítomní ostatní to budú vedieť obhájiť ďaleko presnejšie ako Ja.

Simma

Fúha, zaujímavá, ale aj dosť zložitá otázka. Tak skôr to poviem asi tak objektívne. Zo strany gynekológa (lekára) si myslím, že je to úplne normálne, bežné, lebo je to to isté, ako napr. u stomatológa na preventívnej prehliadke, kde pred tým si napr. zle umyješ zuby alebo nepoužiješ Listerine, tak darmo, že Ti bude nadpriemerne cítiť zápach z úst, on to berie ako normálnu ľudskú vlastnosti z pohľadu správania ľudského tela, je na to zvyknutý, veď sú iste ďaleko aj horší, tak na to Ti nepovie, fúúj, To smrdí, nehanbíš a vzdiali sa od teba. Jednoducho nechce zahanbiť pacienta, teda, aby sa pacient pred ním cítil trápne a ostatnými, ktorí sa tam práve nachádzajú. A presne tak isto je to aj s touto časťou tela, teda vagínou, tiež Ti na to nič nepovie, nanajvýš si v duchu pomyslí, tak ako všetci v spoločnosti máme voči sebe isté predsudky, ale jeden sa druhému vysmieva, takže z jeho strany reakcia určite žiadna, ináč by sa so svojím podnikaním mohol pekne krásne rozlúčiť, no skôr záleží práve "tvoja" reakcia, či práve Ty si sa tak trochu necítila trápne. Samozrejme bez urážky, myslím to len a len v dobrom, aby som Ti správne a pravdivo danú situáciu vysvetlil, že kto ako sa pri tom bude cítiť, správať. Skôr záleží na tom, z akej príčiny si mala vlhkú vagínu, či to bola inkontencia (únik moču - pocikávanie) alebo po pohlavnom styku, teda únik vylúčeného semena alebo tvoj výlučok z pošvy z príčiny vzrušenia sa, či Ťa náhodou dotykmi pri vyšetrení nezvrušoval, teda zneužíval, čo v tom prípade je potrebné na lekársku komoru podať sťažnosť ? Takže neviem, že čo za tým mohlo všetko byť, lebo málo si tu toho prezradila, čo sa v danej situácií stalo, preto môžem vydedukovať len toľko, koľko môžem, keď viac o tom neviem. Skús sa konkrétnejšie vyjadriť, rozpísať, možno sa tu viacerí svojimi názormi pripoja k otázke vyššie ? !