ZÁZRAK? Turnerov sy. mozaika a prvý raz menštruácia v 35-ke, a to spontánne, bez liekov!

Príspevok v téme: ZÁZRAK? Turnerov sy. mozaika a prvý raz menštruácia v 35-ke, a to spontánne, bez liekov!
hugegift

Mám 35 rokov, mozaikový Turnerov syndróm mi zistili genetickým vyšetrením keď som do 16r. nedostala menzes. Od 12 rokov mám aj anorexiu. Najprv som brala hormonálnu liečbu a krámy som mávala, potom už ani s liekmi. Pred 2 rokmi mi gynekológ hormóny vysadil (lebo mám problémy aj s cievami a hrozila mi trombóza) a povedal že ich už aj tak nemusím brať lebo som vlastne v predčasnom prechode. Tento rok v októbri som znova schudla, nie veľa asi 4 kilá, takže som vtedy 44 kíl, vtedy som si naplánovala samovraždu, lebo som bola na tom z tej anorexie psychicky po toľkých rokoch už dosť zle. Pomohol mi kňaz a život som si začala vážiť ako Boží dar. Začala som pravidelne chodiť do kostola a skutočne som uverila v Ježiša. A vtedy sa stalo niečo čo by som nečakala ani vo sne - ja som dostala krámy, pochudnutá, telo v prdeli, s mozaikovým Turnerom, bez liekov či injekcií, prvýkrát v živote spontánne...a dnes ráno som to dostala zase!!! V pondelok volám na gyndu aby ma objednali na vyšetrenie, nech mi lekár vysvetlí čo sa to vlastne deje. On ako gynekológ mi určite nebude hovoriť o psychosomatike alebo podobne, veď vie čo Turner obnáša a psychika-nepsychika, genetika aj tak nepustí! A ja som už mávala aj tri roky v kuse 48- 50 kíl a ani vtedy som menštruáciu nedostala. Nikdy, až teraz!!! Prosím neviete mi niekto niečo o tom povedať, čo sa to so mnou robí? Som taká napätá že neviem ako vydržím kým pôjdem na to vyšetrenia. Ďakujem

helgaJ

Viem trochu, co je T. syndrom a verim aj na zazraky. Anjely neodletia, ak budes tat pevne nohami na zemi a prosim, uz nepis slovo kramy. Vsetkeho najlepsieho zelam.

Moireal

hugegift, naozaj pekny pribeh, velmi sa tesim s tebou. Vzdy ma velmi potesi a povzbudi, ked sa chory vylieci. Zdravie je poklad. Pomohla ti viera, tvoje myslenie a aj Boh, ci zdroj.

Cim vdacnejsia za svoje zdravie budes, tym zdravsia budes. Len tak dalej. A krasne Vianoce a stastny Novy Rok. :-)

hugegift

tak dnes som volala kvôli tým výsledkom: hormóny sú úplne v poriadku ako u zdravej ženy!!! A vraj mám čakať že už budem mávať menštruáciu každý mesiac :-))) to je "darček" od Boha na Vianoce:-)

hugegift

Včera som už bola u gynekológa a pýtala som sa či mi nevie vysvetliť o čo tu ide. Povedal "keby sme všetko vedeli....príroda sa s nami občas takto zahráva..." zobrali mi krv na hormonálny profil a zajtra budú výsledky a podľa nich sa vraj uvidí čo a ako ďalej...