laser mi zasvietil do oka

Aron

Ľudia hanbite sa podaktorí! Človek s obavami tu napíše v dobrej viere a vy sa správate ako sprosté deti. Keď mu podľa Vás nehrozí žiadne riziko, tak mu to normálne napíšte a nepíšte uštipačné nepríjemné komentáre.

lestat

Na chvíľu ti nechtiac zasvietilo do oka laserové svetlo z detskej hračky??? Preboha!! Veľa života ti už neostáva, spísal by som asi závet na tvojom mieste, nech to potom pozostalí nemusia riešiť. Viem o čom hovorím, jeden známy mi na to umrel.

Vlados

Viaito, pred cca 10 dnami som bol u ocnej . Bola to moja prva navsteva u nej, a ziadne doporucenie nepytala.....este,ze necitala tvoje riadky.-)

Lion30

Neboj sa, nic ti nehrozi. Aky to je laser ? Predpokladam cerveny to ukazovatko, max vykon 5mw.... neposkodi oko, by si do toho musel cumet....

Ale taky zeleny 1Watt ten uz oko doslova vypali... alebo taky modry 7W - realne vykony.

bagramian

dost sa o tom pisalo, ze tie vselijake "no name" laser pointery z Ciny mozu byt o dost vykonnejsie, ako je uvadzane na stitkoch, preto ich colnici obvykle aj zabavia. To, zeby priemyselny laser neposkodil zrak, tomu neverim, obvykle sa udava, ze aj obycajny 5mW laser moze poskodit zrak. Sanca na poskodenie je sice mala, ale ak mas ten pocit, ze vidis nejake utvary, na tvojom mieste by som ocneho navstivil.

Viaito

Vlados nemá pravdu. K očnému nemôžeš ísť bez odporúčacieho lístka od obvodného. Takže k tomu obvodnému musíš ísť.

philips

Prosím ťa, prestaň sa prehnane pozorovať, myslíš si, že by v detskej hračke prešiel laser, ktorý môže reálne poškodiť zrak pri krátkom pohľade?

bego

Ok fajn som v klude len sa mi zda ze na lave oko som citlivejsi na svetlo a ze ked s lavym pozrem do svetla, okamzite potom na stene vidim blesky. U praveho to tak nie je. Moze to daco znamenat?