Neludské podmienky v práci

Príspevok v téme: Neludské podmienky v práci
otrok

Dobrý deň hladáme ludí ktorí zažili neludské podmienky v práci, šikana,vydieranie výpoveďou, nezvládnutelná fyzická zatáž, nezvládnutelné normy, podvodne zmluvy a zmluvne pokuty, umlčanie na základe pracovných zmluv pripadne iných zmlúv,atd atd

píšte nám svoje príbehy na email kontaktotroci@yahoo.com
vaše príbehy zverejníme anonymne, nebojte sa prehovoriť, jedine tak zmeníme ten cirkus a bezprávie.

ďakujeme

Miska206

Pracovala som v prostredí, kde boli podmienky náročné a často som sa cítila vyčerpaná. Zistila som, že správny výber pracovnej obuvi môže výrazne ovplyvniť komfort počas celého dňa. Na stránke www.ardonsk.sk som našla kvalitnú pracovnú obuv, ktorá mi pomohla zvládnuť dlhé smeny bez bolesti nôh. Odporúčam všetkým, ktorí čelia podobným problémom, aby investovali do vhodnej obuvi a oblečenia, čo môže výrazne zlepšiť pracovné podmienky a celkovú pohodu.​

apokalypsa2018

Pracovník, vladá sa chváli že klesá nezamestnansť ale prečo klesá???
Pretože veľa nezamestnaných odišlo pracovať mimo SVK preto !!!
Keby nie zahraničie tak je taká istá nezamestnanosť a ešte vyššia ako bola. Kopa ľudí je prečo mimo SVK. A to je riešenie?! Toto je riešenie že slováci opúšťajú svoje domovy a rodiny, deti, manželky, manželov a cestujú kilometre na niekoľko týždňom či mesiacov len aby sa uživili?!
Toto sme chceli v 1989 roku?!
Prečo francúzi pracujú doma, nemci tiež, angličania nemusia tiež cestovať za prácou ani taký svajčiari, dáni, nori, švédi ale my slovací musíme!
To je život že otec rodiny strávi niekoľko rokov prácou v zahraničí a netrávi čas po práci s deťmi ale kdesi na ubytovni? To je život keď deti nevidia otca či matku tri týždne v mesiaci? Keď deti odídu z rodičovského hniezda a o nich sa nemá kto na staré kolena postarať a podať im vody lebo syn či dcéra je stovky kilometrov preč za hranicami? Čo je toto za život? Vydám sa, porodím dieťa a zostanem na neho sama lebo manžel musí odísť za prácou napr. do švédska aby sme mali z čoho platiť nájomné, vodu, elekrinu, kúrenie, auto , školu atď.
Keby nebolo zahraničia ktoré zahraňuje našu nezamestnanosť čím by sa vláda chválila? Veď ona môže ďakovať zahraničným štátom že zamestnáva naších ľudí biedných ktorí doma nemali z čoho žiť lebo nebolo kde pracovať ale ak aj bolo tak za mizernú mzdu!!!

pracovnik118

Vláda sa chváli tým, aká nízka je nezamestnanosť. Zabudla však povedať, že mnohí (predtým nezamestnaní) sa radšej stali dobrovoľne nezamestnanými. Taktiež zabudla povedať, že minimálne 70% ľudí, ktorí aj prácu majú, sú v nej nespokojní a večne vysedávajú na nete a chodia po pohovoroch a hľadajú si prácu inú a dúfajú, že lepšiu. Toto Vám však ani vláda, ani zamestnávatelia, ani zamestnanci personálnych agentúr nikdy nepovedia, lebo ťahajú za jeden povraz. Zamestnanec je v tomto osamotený, myslí si, že usilovnou prácou si získa uznanie zamestnávateľa, ktorý "to už predsa jedného dňa musí pochopiť" a uvedomiť si, akým prínosom pre neho som. Avšak zamestnávateľ sa iba tíško uškŕňa a vraví si, že on sám by za takýchto podmienok nikdy pre nikoho nepracoval a "prosí" personálne agentúry a vládu o pomoc, lebo začína mať nedostatok "správnych ľudí", ktorí si nechajú kadiť na hlavu za mizernú mzdu. Chyba je v zamestnávateľoch a nie v zamestnancoch a všetci to veľmi dobre vedia.

Zuzaneta

nič nezmeníte, ľuďia sa boja o prácu aj keď stojí za veľký prd, radšej budú drieť ako otroci, hundrať popod nos a sťažovať sa tak akurát na lampáreň, nič nezmeníte dokiaľ na slovensku nebude dostatok práce pre všetkých a ľudia budú mať guráž odísť kde sa im nepáči lebo budú mať na výber prácu inú. Ale tu je každý rád že aspoň nejakú prácu robí a tak radšej drží hubu.
Zamestnávatelia to dobre vedia aká je situácia a tak zamestnancov zneužívajú a využívajú na drinu. Lebo sú si istí že na dané miesto čaká ďalších cca osem záujemcov a tak komu sa nepáči dovidenia.
Zamestnávatelia na slovensku si zamestnancov nevážia. Preto sú tu také podmienky aké sú, nezaplatené nadčasy, dlhé nočné, práca v neľudských podmienkach ako je hluk, špina, prach, zima, horúco a pod.
Napr. ani len ochrana zdravia sa mnohokrát nedodržiava a ľudia napr. v prašnom prostredí majú povinnosť nosiť rúška na tvár alebo v hlučnom prostredí chrániče sluchu na ušiach.
Lenže ako hovorím, tu sa ľudia budú medzi sebou šťažovať ale pokiaľ sa nepostavia systému nič sa nikdy nezmení. A kedže slovenský národ plný zakomplexovancov je národ ako stádo oviec že drží hubu a makám ako vôl tak radšej budú pracovať za takých podmienok ako by sa mali ozvať a protestovať.

pracovnik117

Zamestnávatelia plačú, že ľuďom sa nechce pracovať. Keď zamestnancom zamestnávatelia zaplatia adekvátnu mzdu a budú sa k nim slušne správať tak verte, že zamestnanci pracovať budú a to veľmi radi. A som presvedčený, že zamestnávatelia veľmi dobre vedia, aká je adekvátna mzda za konkrétnu prácu a tak isto vedia, čo znamená slušne sa správať k svojim zamestnancom, na ktorých ich business vlastne celý stojí.
Zamestnávateľ XY plače, že mu chýba konkrétny odborník, že ho hľadá už pol roka a nemôže ho nikde nájsť. Zabudom však povedať, že odborník, ktorý u neho pracoval doteraz už u neho nepracuje, lebo sa zamestnávateľ k nemu otrasne správal. Rovnaký zamestnávateľ tiež zabudol povedať, že počas toho pol roka, čo toho nového odborníka "nemôže" nájsť mal na pohovore minimálne 10 schopných kandidátov, ale tých odmietol, lebo si dovolili zapýtať adekvátnu mzdu, ktorá by pre zamestnávateľa znamenala, že by si sám musel trošku utiahnuť opasok a to sa zamestnávateľovi sakra nechce. On chce totiž perfektného odborníka, ku ktorému sa bude môcť správať ako k handre a ktorý položí svoj život za jeho firmu za hlboko podpriemernú mzdu iba preto, aby si zamestnávateľ mohol kúpiť ešte lepšie auto, ktoré vlastne vôbec nepotrebuje. TOTO JE REALITA DNEŠNÝCH DNÍ. Odborníkov a pracovníkov, ktorí chcú tvrdo pracovať je dosť (som jedným z nich). Ale neznesieme, aby sa k nám zamestnávatelia správali ako k handrám. Pekný deň prajem všetkým.

stastnablcha

ja mozem potvrdit len vyvoj ktory za roky vidim.. ludom sa poslednu dobu proste robit nechce.. sikana a vyhrazky a krik nemaju miesto /aspon by nemali mat/ ale to ze je strasny problem najst niekoho kto pochopi ze do prace treba chodit kazdy den a este aj pracovat je medzi mladymi zufalo malo... treba sa na vec pozriet aj ocami zamestnavatelov

nespokojnasvk

grckagrc super komentar!!! zamestnanca ktory nieco povie proti firme prepustia a vsetko sa zametie pod koberec napriklad ked sa nieco stalo v samsungu alebo v peugeote v TT chvilku bolo z toho halo ale potom zazracne firma sa vykrutila zo vsetkeho . Ja hovorim budme jednotny ked pomozem sebe pomozem aj druhemu a Slovensko to potrebuje nazory typu drzte huby a makajte nas nikam neposunu!!!!

Sonie

grckagrc viem dobre o čom píšem a nepodlieham dezinformáciam politikov. Ja sledujem ekonomický vývoj. Dobrý príspevok napísal Zamestnavatel 123. Iste že niektorým sa nepáči že niekto v práci dobre maká, pretože majú obavy zo strany zamestnávateľa že aj oni musia alebo by mali viacej robiť a stíhať. Môj švagor zarobil teraz vo Wolksvagene vyše 2000€ v čistom.
Ale hlavne treba sí nájsť prácu, ktorá človeku vyhovuje a je v nej spokojný, než aby sa stresoval, prípadne si urobiť nejaký kurz alebo doplniť vzdelanie.

Zamestnavatel123

A co takto pohlad z druhej strany? Ja ked som pracoval, tak som vzdy urobil 3x viac ako ostatni. A to nebolo tym, ze by som sa nejako zodieral, len som naozaj pocas pracovnej doby robil. Za 8 hodin denne sa toho da urobit naozaj vela, ak sa robi. V kazdom zamestnani si ma vsimli a zdvihli mi plat a vzdy som skoncil ako veduci a to som sa nepchal do zadku. Ostatni kolegovia mi zavideli, lebo napr. som dostal nastupny plat 12.000,- korun a za 3 mesiace som mal vyse 30.000,- korun - ale oni sa ulievali kde mohli a klamali a to nehovorim o jednom zamestnani - vystriedal som styri. Oni nemali take videnie ako ja - nevedeli co je tvrda praca, len to o sebe tvrdili, ze makaju, ale ked som sa ich spytal, ze preco sedia a nic nerobia, tak tvrdili, ze to som si len teraz pred chvilockou sadol... Vzdy ma zamestnavatel ohodnotil, lebo verte alebo nie, ak niekto maka a je ochotny bez odvravania a usmev na zakaznikov a je mily, tak by bol blby, ak by ho neohodnotil, lebo tazko by podobneho nasiel. Ja teraz zamestnavam ludi a je to velmi tazke, nikomu sa nechce robit a davam zaklad 1000,- eur a najlepsi co makaju maju cez 1.700,- eur mesacne. Vsak povedzte vy sami ci ste spokojni napr. s pracou policajtov, lekarov, uradnikov, casnikov, predavacov... - tych co vidite a ruku na srdce, ako sa spravate vy, ked mate zakaznikov? Kazdy sa stazuje, ale keby kazdy makal tak ako sa ma a mal mile spravanie, tak je tu dobre vsade.
Priklad Fico (nie som jeho fanusik) - nastupi na smenu a urobi 500 dielov a iny po nastupe okolo 300... to o niecom svedci, ze kde je snaha? Za co ma potom zamestnavatel platit? Tak ako je trestny cin, ked sa nevyplati vyplata, malo by byt trestne aj to, ked sa zamestnanec ulieva, lebo tym vlastne vznika skoda zamestnavatelovi. Ked som nastupil do prvej roboty, tak mi stari zamestnanci vtlkali do hlavy, nech tolko nemakam, lebo sa zoderiem a budu na mna coraz viac nakladat prace. Ja som tomuto nikdy nerozumel - vsak naco chodim do prace? Ulievat sa mozem doma!
Na toto forum chodi kopa ludi, ktori sa iba stazuju a placu tu namiesto toho, aby zdvihli zadky a isli nieco robit - kde na toto tu beriete cas? Preco nerobite nieco uzitocne???