A co takto pohlad z druhej strany? Ja ked som pracoval, tak som vzdy urobil 3x viac ako ostatni. A to nebolo tym, ze by som sa nejako zodieral, len som naozaj pocas pracovnej doby robil. Za 8 hodin denne sa toho da urobit naozaj vela, ak sa robi. V kazdom zamestnani si ma vsimli a zdvihli mi plat a vzdy som skoncil ako veduci a to som sa nepchal do zadku. Ostatni kolegovia mi zavideli, lebo napr. som dostal nastupny plat 12.000,- korun a za 3 mesiace som mal vyse 30.000,- korun - ale oni sa ulievali kde mohli a klamali a to nehovorim o jednom zamestnani - vystriedal som styri. Oni nemali take videnie ako ja - nevedeli co je tvrda praca, len to o sebe tvrdili, ze makaju, ale ked som sa ich spytal, ze preco sedia a nic nerobia, tak tvrdili, ze to som si len teraz pred chvilockou sadol... Vzdy ma zamestnavatel ohodnotil, lebo verte alebo nie, ak niekto maka a je ochotny bez odvravania a usmev na zakaznikov a je mily, tak by bol blby, ak by ho neohodnotil, lebo tazko by podobneho nasiel. Ja teraz zamestnavam ludi a je to velmi tazke, nikomu sa nechce robit a davam zaklad 1000,- eur a najlepsi co makaju maju cez 1.700,- eur mesacne. Vsak povedzte vy sami ci ste spokojni napr. s pracou policajtov, lekarov, uradnikov, casnikov, predavacov... - tych co vidite a ruku na srdce, ako sa spravate vy, ked mate zakaznikov? Kazdy sa stazuje, ale keby kazdy makal tak ako sa ma a mal mile spravanie, tak je tu dobre vsade.
Priklad Fico (nie som jeho fanusik) - nastupi na smenu a urobi 500 dielov a iny po nastupe okolo 300... to o niecom svedci, ze kde je snaha? Za co ma potom zamestnavatel platit? Tak ako je trestny cin, ked sa nevyplati vyplata, malo by byt trestne aj to, ked sa zamestnanec ulieva, lebo tym vlastne vznika skoda zamestnavatelovi. Ked som nastupil do prvej roboty, tak mi stari zamestnanci vtlkali do hlavy, nech tolko nemakam, lebo sa zoderiem a budu na mna coraz viac nakladat prace. Ja som tomuto nikdy nerozumel - vsak naco chodim do prace? Ulievat sa mozem doma!
Na toto forum chodi kopa ludi, ktori sa iba stazuju a placu tu namiesto toho, aby zdvihli zadky a isli nieco robit - kde na toto tu beriete cas? Preco nerobite nieco uzitocne???