Dobry den Pan RNG (alebo ako sa volate :-)) )
Mam surny problem.
Bol som u kadernika a pri strihani som si vsimol ze mam medzi vlasami aj sedive vlasy. Co to moze byt, lepsie povedane, cim to moze byt? Co mi moze chybat?
Mam iba 15 rokov. A ku tym sedivym vlasom, mi este aj vypadavaju... PROSIM O POMOC A RADU
Vopred VDAKA :-((
Prosim o pomoc od RNG ... surne
Ja nie som grecke orakulum a toto je diskusne forum pre kazdeho.
Alti, vyborne.
Millan,
hoci Tvoj adresat je presne definovany, pridam Ti moju skusenost, vedomost.
Vitamin H /biotin, koenzym R/ zabranuje sediveniu vlasov a su dobre vysledky po jeho doplneni na znizenie vypadavania vlasov. Je pravidelnou sucastou vacsiny pripravkov B komplexu a multivitaminov.
Prirodne zdroje : orechy, ovocie, pivne drozdie, vajecny zltok, nelupana ryza natural.
Vstrebavanie biotinu znizuje : bielok suroveho vajicka /obsahuje bielkovinu avidin, ktora brani vstrebaniu biotinu/, lieky na baze sulfatov, kofein, alkohol /vratane sirupov napr. proti kaslu s obsahom alkoholu/, diuretika, atd.
Je si treba uvedomit, ze biotin posobi synergicky - je ovela ucinnejsi - s vit. B2, B6, A a niancinom.
Pre nadej, ze sedivenie zastavis, obohat stravu o kys. paraaminobenzoovu /zlty melon/, vit. F /burske oriesky, orechy, semena slnecnice, rastlinne oleje/, jod /produkty mora/. Viac by ma trapilo vypadavanie vlasov, pridaj do stravy :
inozidol /nerafinovana melasa, lecitin, nespracovane napr. psenicne zrna, citrusy, pivne drozdie/, kys. folova /citrusy, zelena paprika, hrasok, paradajky, kapusta, cerstva zelenolista zelenina, zemiaky/. Drzim Ti palce.
Zacni najprv so zmesou doplnkov napr Mega vitamins for hair, alebo si najdi na Google.sk
doplnky, hair,skin,nails
Ahoj, dik za odpoved. Vazim si ze si mi napsal.. :-))
Kde by som tieto prvky zohnal?
Vitaminy na vlasy a niektore mineraly mozu pomoct, ale ziadne zazraky. Geneticka predispozicia sa v tomto pripade velmi tazko porazi.
Davnejsie som cital ze okrem zinku niektore stopove mineraly na tom maju rolu, hlavne cin
Skus brat chlorellu alebo spirulinu niekolko gramov denne
a mozno len zbytocne stresujes.Kym ti nerastu sedive fuzy je to ok.Ziadny vlas nie je na sto percent rovnakej farby.
Stym rozdielom ze moj otec mal este cierne vlasy v 50-rokoch. A ani mu v takomto veku nevypadavali...!!
kup si zinok v lekarni
mna by náhodou tiež velmi zaujímalo, čo pomáha pri vypadávaní vlasov a čo to sposobuje ako tomu predísť...