Odber stolice pri prehliadke-pozitívny vysledok

Príspevok v téme: Odber stolice pri prehliadke-pozitívny vysledok
Milos202020

Na preventivnej prehliadke u vseobec.lekarke mi robili rozne odbery krvi a mocu,a aj Stolicu som priniesol.
Vysledok v stolici bol F-Krv imunol.- pozitivny. moja obvodná Lekarka mi povedala ze mam najblizsie príst a aby sa to "riesilo".
Obcas som mal v tych dnoch tvrdu stolicu,moze byt aj problem ze sa roztrhla blanka na creve a je to v tom?
Alebo uz toto prve vysetrenie stolice a zistenie krvi v nej znamena ze to je horsia správa? Oni v tomto laboratornom vysetreni vedia z krvy v stolici zisti aj viac? Co by mala teraz vseobecna lekarka urobit,aky postup?

mudrjudr

krv s stolici je logicky pozitívna aj pri hemoroidoch...
alebo tá spominana zapcha, prispievatel asi tlačil na záchode + tvrda stolica, ktora sposobila drobne ranky na konecniku a vysledok je pozitivne vysetrenie krvi v stolici...

Moojoo

Klud, je to test na zistenie aj minimalneho mnozstva krvi v stolici. Tiez mi pred mnohymi rokmi robili tento test kvoli neprestavajucim zapcham. Prve tri vzorky obsahovali jednu pozitivnu, druhe tri dve pozitivne. Alebo tak nejak. Bola som teda poslana na gastroentrologicke vysetrenie, na kolonoskopiu. Lekarka presla crevo a nic neobvykle nenasla. Potom som isla na hadicu do zaludka, aj vzorku odobrali, a vsetko v poriadku. Isla som potom na vysetrenie s pouzitim kontrastnej latky, vsetko bolo v poriadku Dalej to teda uz neriesil nikto. Lebo casom aj zapchy samy od seba prestali, ako sa robili vysetrenia. Odvtedy preslo uz 8 rokov a ja nepocitujem ziadne zdravotne problemy. Moze ist teda o uplnu banalitu. Ale je dobre si to dat potvrdit vysetreniami.