Ahojte!vlastne ani neviem preco to sem pisem ale asi sa potrebujem iba vyrozpravat alebo take nieco...mam 19 rokov, byvam doma a ukoncila som studium na vysokej skole ale k tym problemom doma...s mojou mamou sme si boli vzdy velmi blizke ale v poslednej dobe odkedy som ukoncila strednu skolu mi neda pokoj s tym ze si mam najst robotu na tpp no chapala by som to keby som bola doma a nerobila by som ale ja mam brigadu a vzdy som robila aj popri strednej skole no strasne jej vadi ze som neni na tpp a mna to strasne vytaca pretoze este neviem co chcem robit, kde, aku robotu a vsetko okolo toho proste na to nejsom pripravena a vazne nechapem aky je problem v tom ze som zamestnana iba brigadne!!uz odkedy som skoncila skolu mi kazdy mesiac bere vyplatu za ktoru ja robim cely mesiac ale nebere mi to tak ze mi ich proste zoberie ono je to tak ze proste ideme nakupit do chladnicky a vzdy nakupi za vela a ja jej musim dolozit aj ked vie ze jej to za tie peniaze nevyjde no zo zaciatku mi to nevadilo az tak lenze uz ma to nebavi ze nikdy nemam nic a nemam si z coho kupit veci pre seba!mam dalsich 5 surodencov a ona ma berie akoby som ja bola zodpovedna za nich aj ked to su jej deti ale ja nejsom a vzdy ked jej to poviem tak sa len pohadame lebo ona musi mat vzdy pravdu a mna ignoruje!nehovorim ze je zla mama lebo nie je fakt nie ale dava na mna strasne vela zodpovednosti s ktorou by som si ja nemala robit starosti lebo to nie je fer ze ja nemozem ist von preto lebo niekto musi byt doma ked dojdu deti zo skoly atd...dnes sme sa strasne pohadali a povedala mi ze ked sa mi nepaci tak sa mam odstahovat lebo ona za mna nie je zodpovedna a ze ju nezaujima co hovorim ja...toto iste robila aj s mojim bratom ktory sa nakoniec odstahoval aby mal pokoj a nemusel ju pocuvat lenze on ma frajerku ale ja nemam nikoho s kym by som sa mohla odstahovat neviem co mam robit lebo uz to s nou nezvladam nici ma to ze sa na mna pozera akoby ona b zivote nieco dosiahla a ja som uplna spodina a ona pritom nedokazala nic len si proste spravit deti ved ani skolu nema dokoncenu!nechapem preco je taka aka je ale uz to nevydrzim stale som z nej v strese ze co som spravila zle alebo tak!!kazdy den mi prekde jak nic proste bud som v robote alebo cely den sa staram o domacnost a pritom to by nemala byt moja starost ale ona to nechape alebo nechce chapat!neviem co mam robit a ti co sa docitali az sem prosim poradte co by som mala urobit lebo ja fakt neviem
Problémy doma
Ahoj, liga za duševné zdravie ponúka bezplatné online poradenstvo, máš na výber 6 psychológov.
Mne pomohli, kľudne len skopíruj na jeden s emailov toto čo si sem napísala.
Je mi to ľúto v čom si, ale pravdepodobne si aj bez otca, či ?
PS: Keď robíš na TPP tak tá firma v ktorej pracuješ platí za teba zdravotné poistenie za každý deň, víkend, sviatok, keď pracuješ brigádne tak máš zaplatené len tie dni ktoré si pracovala, tak isto aj keď pracuješ na dohodu. Ostatné dni si musíš doplatiť.
Odporúčam ti zájdi si do zdravotnej poisťovne ktorú máš a tam ti dajú viac info, nie je to ťažké na pochopenie.
Je ľahké povedať, že aby si si našla nejaký prenájom, kam by si sa odsťahovala, ale pokiaľ budeš doma, tak sa pre teba do toho moc nezmení, ľudia po 30tke, čo tvoja mama určite je, sa už nedajú ľahko v meniť v názoroch a postojoch na život. Ty si iná generácia a ona je iná. Ale pokiaľ budeš u mamy, si súčasťou ,, rodiny ,, tak bude od teba považovať aj nejaké tieto veci ako sú peniaze a tak.
Držím Ti palce, neboj sa, sú ľudia postavený aj v horšej situácií ako ty, aj keď nechcem zmenšovať tvoje problémy.