Uzlina na krku

Príspevok v téme: Uzlina na krku
Pismeno

Dobry den, raz v septembri tohto roka sa mi spravili uzliny na krku a mal som tam aj akoby hrcu, na treti den som isiel k lekarovi a povedal mi ze mam virusovy zapal hrdla a zaroven som mal nadchu dal mi lieky na hrdlo, pouzival som sprej a tak. (uzliny neboli bolestive) po nadche to preslo a od tej doby uz to bolo v poho. No teraz vecer v piatok sa mi spravila hrca v krku zas a dnes som si nahmatal uzlinku nebolestivu na pravej strane krku (nebolestiva a tvrdsia) hrca bola zrejme zo stresu lebo som zazival stresy a uzkost posledne 3 tyzdne a hrca vcera zmizla ale ta uzlina mi tam vadi, neviete co by to mohlo byt? Pochybujem ze rakovina, pretoze unavu nepocitujem, nesvrbi ma koza a ani nechudnem. Dakujem za skore odpovede.

andrea15hk

..aj mne povedala infektologička ze tie zhluky uzlin na podbrusku ze mi ostali asi po nejakom prekonanom ochorení/zápale.. je ich asi 10 rozne velkosti- hrašku, fazulky,..aj na sone ich vidiet ale nič patologicke tam vraj nie je, len to sledovať .. aj mononukleozu som prekonala myslim bez priznakov, len testy ukazali ze som mala..

Pismeno

andrea15hk
Mna praveze hrdlo uz neboli, som pisal ze sa mi to prejavilo vtedy v septembri ako virusovy zapal hrdla spolu s nadchou ktore preslo po tyzdni aj uzliny potom boli uz normalne (nebolestive a boli ovela vacsie nez ta na pravej strane teraz). Ale ja mam teraz ten problem ako som spomenul vysie ze sa mi spravila jedna nebolestiva ktora je viac hmatatelna pri pritlaceni na pravej strane nez na lavej. Jedna pani pisala v jednej teme ze to moze byt aj reakcia na vsetky choroby co som mal ako maly a ze vraj to uz nezmizne. Mam 14 rokov keby sa niekto pytal.

andrea15hk

uzliny su bežné.. ked ta bolí hrdlo tak to máš z toho..
väčšinou ked je v tele zápalový proces tak to telo da najavo ze sa zväčšia uzliny na krku..
aj ja mam na krku zväčšene už tyžden, bola som na sone a nahodou mi objavili ze mam aj v podpazusi, aj podbruško mam cele posiate uzlinami, tiez v slabinach .. a tu som... pritom mam vsetky vysetrenia v poriadku... lenze som alergička, čiže autoimunne ochorenie tak možno to nejak s tym suvisi...

kup si nejake pastilky na hrdlo, sprej... a nos na krku šál...
-mne sa uzliny urobia ked mi prefukne hrdlo,
treba piť teply čaj zazvorovy s medom, repikovy čaj s medom je fajny - je protizapalovy...

vitamin C - citrony, pomarance, je toho teraz dosť v obchodoch...