Čistenie zubných kanálikov

zuzi74

A kto ti povedal, ze nemozes dostat injekciu? Kvoli comu? Jedine v pripade, ak mas napr. alergiu na penicilin (hrozi anafylakticky sok).

in blossom

Injekciu si vypytaj, ved ta nestoji vela, prave samotny zakrok je dost drahy, tak snad uz na nejaku injekciu tych 15-20e mat budes.

Minimalne hodinu to trvat bude, aj dve. Ale po skusenostiach by som si to dala robit tiez uz len s mikroskopom. Neviem odkial si, ale v Ba niekde pri Nivoch je take zubne centrum, kde to takto robia. Stoji to sice este viac, ale aspon to bude 100%, ani ten najlepsi lekar to volnym okom (alebo RTG) proste nevidi a ked mas atypicke kanaliky, tak mas smolu.

zuzi74

Nepamatam si kolko stala injekcia samostatne, ale dokopy som platila 200 eur za vybratie 3-och nervov, cistenie, injekciu a rontgen. V kazdom meste u roznych zubarov mas ine sumy. Samotne cistenie kanalikov trvalo cca 1 hod.
Normalne si vypytaj injekciu od bolesti, ja som to tak urobila.
Vydrzat sa to da, ale vraj je to dost bolestive. Bolesti si uzijes aj potom, ked ti to ozije po injekcii, takze by som velmi nevahala:-)

Ujozubar

A koľko tak stojí injekcia? Neviem ako si ju mam popýtať? Nechcem vyzerať ako nejaké dieťa ktoré sa bojí. A co ak mi ju nedá? Dá sa to vydržať?

dentist

Otázkou skôr je, či ti tú "stoličku" bude zubár čistiť pod mikroskopom alebo bez... lebo ak BEZ mikroskopu, tak to si ten zub môžeš dať rovno vytrhnúť...

Bnb

Áno mlžeš požiadať o lokálnu anestézu, popravde bez nej by som si ten zákrok ani nevedela predstaviť. Kedže stolička má rozsiahle korene tak to bude trvať dlhšie, možno aj 3 hodiny.