Kúpanie v horciku, praktizuje niekto? Načo je to vlastne dobré? Ak máte skúsenosti a povedomie o tomto, poraďte. Ďakujem pekne.
Kúpanie v horčíku
ja som si robil horcikovy magneziovy olej - horcik rozmiesany vo vode, je to miesto kupela a natiera sa tym pokozka, vraj sa lepsie takto doplni horcik do tela ako z vyz. doplnkov. Problem je ze neexistuju relevantne dôkazy ze sa hocik vstrebava cez pokozku. Z horcikovym olejom je prooblem ze drazdi pokozku.
Dakujem. Takze v princípe to ma rovnaký efekt ako suplementy. No lebo mne da zda, ze ho nemam nedostatok, a aj ked som ho užívala, pozitívne sa nedialo nic, akurat ma strasne z neho rozbolela hlava a znížil sa mi tlak.
Všade som sa len docitala, ze ten kúpeľ je na mastné vlasy a dobre vplýva na akne, inak ziadny zázrak.
A ja si “vaňu” robim tak max 2x do roka, nerada mam kúpanie, preferujem sprchovanie. A ze 2-3x do týždňa :-D
U mna asi sotva.
Ja len ci to ma nejake ine pôsobenie, ked to je kúpeľ v akejsi soli.
Ak ma este niekto skúsenosť, dajte vedieť ;-)
Diky.
Je to na doplnenie horcika do tela, kedze sa vstrebava cez pokozku. Par krat som to urobil, ale neoslovilo ma to. Trebalo by to robit pravidelne, aspon 2-3x do tyzdna, a to ide do penazi napustat si stale vanu. Podla mna sa to neoplati. Lepsie je doplnit horcik suplementami.