Alergia + astma

Príspevok v téme: Alergia + astma
12589naty96

Dobry den, chcela by som sa spytat a zistit ci ma niekto podobne problemy ako ja.
Cele to zacalo v septrembri kedy som prechladla, mala som zvacsene mandle, trvalo to asi 2 dni a na to som sa zobudila v noci st ym ze sa mi tazko dycha. Trva to už tri mesiace. Mam v kuse nadchu na ktoru uzivam Nasonex ale uplne ma jej nezbavil. Dycha sa mi niektore dni lepsie ze si zo ani neuvedomujem a niekedy lapam po dychu. Bola som na ORL vysetreni, na plucnom kde by mi robili spirometriu a povedala mi doktorka ze mam prist ester az po tom ako absolvujem vysetrenie na alergologii na ktore ale musim cakat do 30 januara. Tiez som absolvovala EKG a Echo srdca cize internistka vylucila ze by to dychanie suviselo so srdcom, povedala ze to bude pravdepodobne alergia a zaciatky astmy. Mal niekto podobne problemy?

Radomir1991

Rovnaky problem som mal z nicoho nic ja.. osobne som si myslel, ze to je z navalu stretu, ze proste telo nezvlada, no prvykrat tento rok sa u mna objavila alergia (potvrdena alergologom) na pel a celkovo kvitnutie rastlin a podobne a bolo to prave tym. Neviem, ci to pomoze aj tebe, no ja som dostal, kedze som doporca chemicky liekov doporucenie na stopalerg, to su zuvacie tablety na prirodnej baze, uzivam treti tyzden a pel a prach a kvitnutie mi vobec nevadi. Mozno pomozem aj niekomu inemu. (je to stopalerg.sk)

99jsbdkk8

Nepracujem v prasnom prostredi, ale byvam na internate. No od septembra sa mi polepsilo, mala som zle stavy ze som lapala po dychu, teraz to uz pride len sem tam a nie tak intenzivne. Dost sa cudujem tomu ze keby to bola astma tak by mi ju spirometria odhalila si myslim ale takto nic nepreukazala .. Mam 21 a nadchu mam od malicka, riesila som to len sprejmi do nosa typu olynth atd. Ale myslim ze pred alergologiou navstivim svoju obvodnu aby mi dala nieco proti alergii ako mi aj internistka radila.. A dakujem za radu :)

DlVERGENCIA

treba vetrať, ked je pekne vyhod si vetrať periny nech vymrznú..
-koli roztocom, .. čím častejsie tym lepsie..
v lete aj zime...

aj mne sa zle dycha v nosi sa na to budim, som alergička,..
bez liekov , sprejov, fungujem..

nadparuj sa nad slanou vodou, 2-3x do tyzdna 5min,

pred spaním si poriadne vyvetraj izbu, prekurena miestnost vadí alergikom - radsej nech je chladno v izbe, zababušiť sa vieš pod perinu,.. tiez nemaj na plno radiator pustený..

nepíšeš kolko máš rokov, že čo sa zmenilo, od septembra..?
si v prachu? pracuješ v prašnom prostredi? alebo niečo podobne?