Dobrý deň . Mám 22 rokov a dňa 4.10.2017 som mal dopravnú nehodu . Ja som bol šofér motocykla a pani na aute mi nedala prednosť . Ja som na následky dopravnej nehody mal dolamane obe nohy (ľavá noha bol zlomený členok a práva noha tá je zlomená komplikovane keďže mám zlomene celé preškolenie čiže obe kosti ktoré idu predkolením) taktiež mám nadtrhnutu pecen pomliaždené rebrá a rôzne šúchance . Bolo už vznesene stihanie voči pani za ťažké ublíženie na zdraví . Poprosím Vás reálny názor na koľko € mám oceniť zranenia ? Nemám absolútne žiadnu šajnu o tom . Nechcem byt ani uzernik ale predpokladám že z jej vrecka nič ani nepojde . A ja som už 2 mesiace ležiaci a pohybujem sa na vozíku . Mám bolesti stratil som mzdu a mám aj hypotéku na bývanie . Chcel by som žiadať 50000€ je to reálne ? Ďakujem
Úraz po dopravnej nehode
nikto normálny mu dobrovolne nedá 50 litrov - ešte sa to bude brať ako vydieranie, súdne to tiež neprejde - mladý bol na motorke čo je dobrovolný darca orgánov....no mladý si musí zarobiť niekde inde...
Pan 4654 neviem čo sa tu urážaš, že ti ide o peniaze. Len som odpovedala na tvoju otázku. Ty sám si sa pýtal na peniaze, takže som ti len odpovedala či ti ide o peniaze od poisťovne alebo od pani čo nehodu spôsobila. Tvoja otázka bola či je 50 000 odškodné reálnych? To je otázka na peniaze nie na zdravie. Takže ak máš úrazovú poistku, treba si pozrieť tú na aké podmienky a akú sumu si tam poistený (trvalé následky po úraze)alebo máš len klasickú úrazovú poistku a nemáš pripoistenie na trvalé následky, či tam máš pripoistené stratu mzdy počas PN a hospitalizáciu. Poisťovňa ti vyplatí len to, čo máš poistené. Ak budeš žiadať odškodné od pani čo ti nehodu spôsobila, riešiš to súdnou cestou alebo sa dohodnete mimosúdne.
Jaja15 čo je to za otázku že či mi ide o peniaze od pani alebo poisťovne ??? V prvom rade mi ide o moje zdravie . A v druhom rade ja som si toto sám nespôsobil a bol som v dobrej kondícii . Cez zimu som lyžoval na čo môžem zabudnúť cez leto som behal chodil všade možné a hlavne vozil sa na motorkách a autách teraz nemôžem nič robiť iba ležím a ležím taktiež mám nadtrhnutu pecen čo tiež nieje sranda . Nemám chuť sa tu baviť o tom či mi ide o peniaze alebo nie lebo nikto z Vás by sa v mojom prípade nezachoval inak . Ona bude potrestaná tým že príde o vodicak (na určite obdobie) a dostane podmienku a môže ďalej vysmiata chodiť do prace a venovať sa svojim záľubám . No ja najbližších 8 (dúfam) mesiacov nemôžem nič nemôžem ísť ani len do kina . Nemôžem cestovať a nehovoriac o tom že ani vo svojom vlastnom byte som už nebol 2 mesiace . Taktiež toto celé zranenie pôsobí na moju postavu na posteli človek priberie stratí silu . A trvale následky ? Akúkoľvek jazvu cítite po cely život a nie to zlomený členok a trieštivu zlomeninu na dvoch kostiach v predkoleni . Takze na vašu otázku či mi ide o to či to bude platiť ona alebo poisťovňa Vám odpoviem iba jedno - nezaujíma má to (Som človek chápem že je to nedbanlivosť a nie úmysel) ale za chyby sa platí v mojej situaci by ste sa postavili k tomu rovnako .
Ide ti o peniaze od poisťovni alebo od pani čo nehodu spôsobila? Ak o peniaze z poisťovne - záleží na koľko bodov to ohodnotia, pri každom úraze sa prihliada či ostanú trvalé následky alebo nie, poisťovne majú tabuľky bodov ktorými ohodnocujú jednotlivé úrazy. Záleží akú máš zmluvu...
Záleží od toho či ti ostanú trvalé následky a aké a rovnako od finančných pomerov pani čo nehodu spôsobila. Môžeš žiadať ušlú mzdu(zdokladovať), liečebné náklady(zdokladovať) + bolestné. Bolestné musí byť adekvátne. Ak ostaneš bez trvalých následkov alebo len minimálnych a pani nič nemá - bolestné môže byť v minimálnej výške. Pani už raz za svoj skutok zaplatí v trestnoprávnom konaní, prihliada sa aj na to. 50 000 je hodne nereálnych, ibaže by si ostal na vozíku a pani bola majetná.
ked maš 2 mes v sadre nohy tak to je dostačujuci dokaz...
že nesimuluješ...
pred časom bola v TV situácia kedy ženská praštená ktorá- ona sama nedala prednost, nehladela, sla na biku sla odbočiť do ľava a bez toho aby si overila či nič nejde to stiahla rovno pod auto, ktore ju slo obiehať, ona bola vinník a ona žiadal 20 000€ oškodné a nič jej nebolo dokopy,.. vodič včas zareagoval...
tak nevidím dovod prečo by si ty nemohol pýtať 50 000€
možno by dali... škoda ze sa málo reklamuje spoločnosť
"centrum odškodnenia Votum" mne ju po havarke známy odporučil a oni vsetky formality za mna vybavili,
maš fotky? predpokladam že máš nejake to IQ a pofotil si si zranenia...
tak ako som to urobila ja hned po havarke...
vygoogli si VOTUM maju tam kontakty na niekoho z tvojho blizkeho okolia - dojdu za tebou priamo domov,
ja som mala "iba" pomliaždenu nohu a bola 2mes. z toho mesiac mala ortezu a koli bolestiam nevedela chodiť, odškodné 900€ som dostala...
v čistom, 10% zo sumy šlo im...
si myslím že tych 50 tis. by ti vedeli získať...
no to si musel byť chytrí a mať všetko na papieri, bločky od liekov, ale tak lekarske spravy máš...
+ nahradu mzdy ti to vráti...
skus im zavolať.. za to nič nedáš...