Závislosť na kofeíne

Príspevok v téme: Závislosť na kofeíne
Rost

Už niekoľko rokov vo veľkej miere konzumujem sypané zelené čaje a v poslednej skôr kávu ( 2-3 kaviarenské espresá denne a niekedy aj čaj - cca 3 - 4g ).V poslednej dobe som si všimol že ráno bývam úplne unavený aj keď som dostatočne dlho spal a nemôžem sa na nič sústrediť pokiaľ si nedám kávu, potom sa to už dá.A ak náhodou celý deň nepijem kávu alebo čaj tak som unavený, malátny a nedokážem ani poriadne rozmýšľať a som nervózny.Napadlo mi či to už nepreháňam a nemôžem mať závislosť.

Vedel by niekto poradiť ako vydržať dlhšiu dobu bez kofeínu ak potrebujem byť cez deň čerstvý?

Tomas12345

Cerstvy mozes byt aj tak ze si das rano studenu sprchu a ta ta preberie. Co sa kofeinu tyka neni dobre ho vynechavat narazovo, ak si ho pil kazdy den a teraz si ho vynechal uplne tak mozes mat tie neziaduce ucinky z neho preto by sa aj kofein ako kazda navykova latka mala vysadzat postupne. Davaj si isty cas len 2 salky a po tyzdni uz pi len jednu salku a dalsi tyzden ak chces tak vynechaj uplne.

DlVERGENCIA

na čo piješ kávu sučasne s čajom?
a je to jediny tvoj pitny režim? voda, ine čaje-ovocne? nič..?
jediny tvoj pitny režim su 3 šalky kavy za den...?

mne tiez bolo zle, už 2 mesiace nepijem kávu , len 1 pohár zeleneho čaju+ pol citronu ráno hned ako vstanem, zvyšok dna ovocne čaje, no a pohoda..
mam nizky tlak uz som to nezvladala , uz som mala stavy na odpadnutie, oči mi padali, ako som prestala piť kávu je mi lepšie...

vynechaj ju...