Bitcoin

Juli75

No a letos je to zase úplně jinak žejo. Prostě u bitcoinu je jediná jistota a to ta, že je to jedna velká nejistota :D Ale je fakt, že pro někoho, kdo je do toho opravdu hodně ponořený už je třeba jednodušší předvídat, co se bude s btc dít. Já se zatím vzdělávám tady jaknakrypto.cz a jsem zatím v začátcích, ale zaujalo mě to.

Majkrakova

Veroz, zas si vedľa, jak tá bedľa ! Ako tu môžeš porovnávať výmenný obchod s platbami online ? ? Veď predsa výmenný obchod bol celý len o tom, že tovar za tovar si mohol vymieňať len také, ktoré mali navzájom rovnakú hodnotu ! A ako sa vlastne merala tá hodnota tovaru ? ? Medzi ľuďmi, že o čo bol väčší záujem, to malo vyššiu hodnotu a naopak o čo menší, to malo nižšiu ? Alebo existovalo už vtedy na to nejaké meradlo, mierky ? ? Takisto s tvojím vyjadrením, že vtedy bol výmenný obchod a dnes je to online platba. No a ? Veď predsa výmenný je výmenný a online platba je online, to znamená, že používaš peniaze v digitálnej forme, teda, nemusíš platiť klasicky ako takto, že fyzicky, platidlom - mincami, preto aj keď digitálne, tak stále na to používaš nejaké platidlo ako také v mene používanú v EÚ, to nie je tak, že to platidlo je nahradené niečím úplne iným, čo má svoju hodnotu a tým by si si mohla zadovážiť tvoj požadovaný tovar, predmety ! A výmenný obchod môžeš mať v podstate aj dnes, veď tiež som videl prípady, kedy sa ľudia potrebovali zbavovať vecí čo najrýchlejšie, a namiesto peňazí to skúsili vymeniť za veci, ktoré mali viac menej podobnú hodnotu a z tých vecí dostanú rýchlejšie požadované peniaze napr. záložne, výkupníci ako keby za daný tovar mali od ľudí žiadať peniaze, lebo dnes peňazí nikto viac menej na zvyš nemá a čo ak náhodou má doma niekto taký a taký predmet, ktorý takú hodnotu má a je mu úplne na nič a ponúkaná vec by mu spravilo obrovský úžitok len namiesto nepotrebnej veci doma ? Tam je niekde podstata tvojej myšlienky, takže nabudúce sa vyjadruj presnejšie, a nie že len takto, že dalo by sa tak alebo onak . . .

0vecka

veroz problemom su ale drahe tranzakcie a to ze tam neni centralna autorita. Vlady to mozu zakazat co by podla mna zase az tak na skodu nebolo. Najme monero je dost nebezpecne kedze je anonymne.

veroz

Faktom je, že peniaze sa časom stále vyvíjajú - veď sme kedysi vymieňali tovar za tovar a teraz platíme jedným klikom cez mobilnú aplikáciu. Ja osobne verím, že v budúcnosti sa hodnota kryptomien ustáli, tie nestále zmiznú a čoraz viac predajcov ich bude akceptovať ako platbu. Ja osobne som sa veľa dozvedela z tohto webu: kriptomat.io , hlavne je to po slovensky. Možno to niekomu pomôže, ale určite by som neinvestovala viac, ako si viem dovoliť stratiť.

0vecka

Ako klasicka bublina to urcite nevyzera. Uz to viac krat brutalne padlo a pozbieralo sa. moze to byt ale aj netypicka bublina.
Ono by to teoreticky mohlo nahradit zlato a bolo by to praktickejsie ako zlato. Kazdy kriminalnik alebo napr aj politik by v tom mohol mat peniaze ak by potreboval rychlo zduchnut. Staci mat electrum penazenku a tym padom si staci pametat 12 slov a moze to spenazit hocikde na svete a nikto mu to nemoze zobrat. Je praktickejsie utekat s 12tmi slovami v hlave ako s 50kg zlata na chrbte.

Akoze imho najskor to zapadne prachom ale je tu sanca ze to nahradi to zlato. Ako platidlo je to imho nezmysel.

Majkrakova

A čo s tým BitCoinom máte, veď je to len akési virtuálne platidlo, t. j. že má to istú hodnotu, teda, napr. to kúpiš za toľko a toľko, predáš to za viac, teda, že na tom niečo zarobíš ako zisk, ale čo ako. Veď to je len také platidlo, že veci, ktoré majú hodnotu napr. jedného BitCoina, tak si ich týmto platidlom môžeš zaobstarať/kúpiť, alebo proste dať predávajúcemu toľko BitCoinov, koľko má daná vec hodnotu vyjadrenú v istej mene, buď v € alebo USD, ale to len ako ktorému, niekto akceptuje ako uhradenie kupovanej veci len klasickými oficiálnymi menami používané ako národné v danom štáte a niekto aj tieto virtuálne platidlá, ak bude vedieť ďalej na tom zarobiť ešte viac, že bude to mať pre neho nejaký význam to predávať aj za takého platidlá. Neviem, lebo to len z vlastného tušenia usudzujem, ale najväčšia hodnota BitCoinu bola asi vo Februári 2018, od vtedy to už ako keby ide trochu dole, proste taká typická bublina, raz ide prudko hore (vyšplechne) a raz spľasne alebo proste úplne vybuchne v podobe totálnej straty, zmiznutia z burzového trhu, takže asi tak . . .

prukopniksk

Hoj, za seba môžem odporučiť niekoľko webov a blogov o Bitcoin, skôr som sa toho bál, ale čo som si všetko prečítal, tak už nakupujem každý deň a dá sa na tom celkom aj zarobiť, záleží veľa na kurze a kde nakupujete, používam viac serverov, najviac asi tento bitcoindata.org

Timo4

Osobne skôr odporúčam nákup nejakej kryptomeny na najpoužívanejšej bitcoin peňaženke www.coinbase.com s tým freebitco zarobíš len drobné :D