Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako to mame vysvetliť?

Príspevok v téme: Ako to mame vysvetliť?
ciri_lla

Zdravím, moja mama má problém so mnou a s chlapcami. Má problém už len s tým ked si s nejským píšem. Mám 15, a to je už myslím vek v ktorom viem aspoň trochu rozmýšľať. Pri každej dalšej prednáške o znásilnení sa cítim čoraz viac trápne, akoby som to na prvý či druhý krát nevedela pochopiť. Chápem, že sa o mňa bojí ale aj to má svoje hranice. Nehľadám si nikoho na partnerský vzťah, chcem iba priateľstvo, horšie je to o to, že s dievčatami si málo rozumiem. Dakujem za každú rozumnú odpoved

Lollka

Vyzeras byt rozumne dievca a sluzi ti ku cti ze nechces pred mamou nic zatajovat ani jej klamat. Skus sa s nou porozpravat a vysvetlit jej svoje pohnutky a dovody preco sa chces rozpravat a priatelit aj s chlapcami. Su ale typy matiek co su tak uzkostlive ze aby ochranili svoju dceru zakazu im vsetko mozne a viac im tym uskodia ako pomozu. Ak je tvoja matka taka tak jej to nevysvetlis nikdy nijak a budes si musiet toto obdobie pretrpiet kym nedospejes a neodides z domu.

n1k0l

ciri_lla
Mamina ti nechce zle keď ti toto radí respektíve keď ti zakazuje sa baviť s chalanmi. Ale tak je pravda, že na druhej strane to možno preháňa. Áno bojí sa o teba ako si napísala. Snaží sa ťa chrániť a môžeš byť za to rada...ver mi znásilnenie nie je priam najlepší zážitok. Štve ma to ako to každý berie takto na ľahkú váhu. Je to veľká psychická ujma a ani po rokoch sa z toho niekto nevie dostať. Preto aj keď si chceš s chalanmi písať alebo tak buď opatrná...

ciri_lla

@hela hela to práveže nechcem klamať či zatajovať ked sa ma na niečo také pýta. Inak máme celkom fajn vzťah a nechcem narúšať dôveru.

holly111

tak ked mas 15 rokov, tak mas na chlapcov naozaj este cas... pochop ze doba je ina, nie ako ked bola tvoja mamina mlada, ze chlapec by si nedovolil len tak nieco k dievcatu... a tvoja mama to asi vie, tak sa ta snazi chranit. Je to normalne.
Ak chces mat kamaratov chlapcov, tak vysvetli mame to, ze si s dievcatami nerozumies a ze si viac pasujes s chlapcami. Ale nie ze si najdes alebo hladas kamaratov o 20 rokov starsich... to aj maminu v tom pripade chapem.

hela hela

Cira mama sa o Teba bude bat aj ked budes mat 40.
Na tvojo mieste by som pred nou smartfon ani nepouzivala.
Dohaduj sa s chalanmi radsej v uplnom sukromi a hlavne si
naozaj davaj pozorky.