Kúsok ďásna zmizol zo zuba?

Príspevok v téme: Kúsok ďásna zmizol zo zuba?
Maros95s

Dobrý deň,

mám problém, pri trojke sa mi hore posunul/zmizol kúsok ďásnovej hmoty (tz. z trojky je vidieť viac než pôvodne, a to poriadny kus tam kde by malo byť ďásno). Je vidno, že odkrytá časť by mala byť zakrytá (tvarom) a ak sa chytím tej časti zubu tak je to citlivejšie. Pýtam sa Vás teda, prosím, čím to mohlo byť spôsobené (v predchádzajúcich dňoch tam bolo normálne ďásno takže vôbec nechápem), je možné navrátiť ďasnovú hmotu nejako naspäť, ak hej čo treba robiť? Aké môžu byť dôsledky? (osobne dúfam, že sa mi neodkryje väčšia časť alebo sa mi nezačne hýbať zub)

Pozn.: Neviem, či je to podstatné, ale nosím nočný strojček, mohlo to byť spôsobené aj ním?

henyka321

To dasno ustupuje a odhaluju sa krcky na zuboch. Prebieha tam zapal a ten
zubok sa ti nakoniec vykyve a uvolni, ak s tym samozrejme nepojdes zajtra
k doktorke.
Nebud blb, ako ja. Vahala som a teraz je uz mozno neskoro. Supitopresto!!!

henyka321

Marosko, ahoj. Mala som podobny problem a islo nakoniec o paradentozu. Tiez len
na jednej strane ust. Mala som vtedy aj otrasny krvny obraz, skoro ziadne krvne farbivo.
Nie je to ale az taka katastrofa, dobry dentista ti to bude osetrovat, vysvetli ,nieco ti tam
nacapka a doma si budes osetrovat zubky. Je treba mat aj dobru hladinu vitaminu D
v krvi. Ale ty si mlady, ty sa bat nemusis. Len budes chodievat na osetrovanie
a spat s neumytymi zubkami sa uz dat nebude. To je ale najmenej,

gabona1

Môže to byť aj zápalom ďasien. ak tam máš baktérie, tak ďasno sa posúva a akoby ubúda. Treba sa opýtať na dentálnej hygiene, prípadne zubára, čo s tým. Môže sa to zastaviť správnou hygienou zubou.