Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Páči sa vám meno Andrea?

Bnb

Podľa mňa si človek utvára vzťah k menám podľa jeho nositeľov, aspoň ja to tak mám. Poznám len jednú Andreu a tá je fajn, takže mám k tomuto menu pozitívny vzťah. Ale všeobecne sa mi mená na "a" páčia, tak je to možno aj preto :)

grckagrc

Ano, presne tak, znamena muzna a vsetky Andrei, co poznam, mi pripadali jak chlapi, alebo muzatky.
Inak suhlasim, co napisal bribar.

Poletucha

Mne sa meno Andrea páči. Preto som ho dala mojej dcére. Je krásna a inteligentná a neráčkuje :) Na strednej škole ju volali Rea.

bribar

prepáč,mne sa to meno vôbec nepáčí,možno aj preto lebo Andrey,ktoré poznám sú panovačné,arogatné a rozkazujúce....

Biela Kobra

Dodávam k tomu, čo povedala Kýčera: Andrea znamená mužná, silná, odvážna, a etymológia tohto mena sa hlbšie viaže k slovu "andros", teda muž, v širšom význame "človek". A tak to aj je. Všetky tri Andrey, ktoré sú mi blízke, sú priebojné, všetky dokázali veľa, ale zároveň sú hlboko ľudské, majú pochopenie pre slabosti a nešťastia iných a nebudujú si svoju pozíciu tak, že sa šplhajú po chrbtoch druhých ľudí. Všetky tri majú ľudia radi.

Voláme ich Andrea, Andrejka a jednu Andy.

Ja by som ešte zvážila, či sa meno hodí aj k priezvisku, ale samotné meno Andrea považujem za pekné.

Kycera

Páči! Toto meno má pôvod v gréčtine. Znamená - silná, mužná, odvážna. U nás a v Čechách je to ženské meno, inde mužské, napr. v Taliansku - Andrea Bocelli,...
Nositeľkami tohto mena sú herečky, speváčky, političky, modelky,...
U nás sú známe tieto dve úspešné ženy - Andrea Verešová a Andrea Vadkerti.
Aj moja dcéra sa tak volá. Je to mladá, krásna, inteligentná, vzdelaná a úspešná žena. Nikdy neráčkovala a nik ju neoslovoval a neoslovuje Aďka! : )
Nie meno robí človeka, ale človek robí meno!!!

pomocnica

Prezyvkova-to je síce pravda, ale predsa o dôvod viac, aby sa naučila pekne rozprávať.
Andrea je pekne meno ale tuctové, dievčat s menom Aďka je veľmi veľa, pretože ešte aj Adriana keď sa dievča vola, tak ju volajú Aďka. Meno nie je podľa mňa originálne, neevokuje vo mne ale niečo, že škaredé meno, je to pekne meno, ale málo výnimočné v tejto dobe. ;-)
Ak sa to pýtaš preto, lebo ty budeš mať dcéru tak sa riad tým, ci sa tebe páči a čo tvoja dcéra...proste či z nej bude vyžarovať meno Aďka. Ak toto bude spĺňať tak kľudne, pretože nejde o nás ale o teba, prípadne priateľa, manžela...;-)

Prezyvkova

Nie-keď vyrastie, teda keď začne rozprávať, budete chcieť ju naučiť povedať svoje meno a ona chúďatko sa bude kvôli tomu trápiť. Ešte nedajbože bude račkovať. Takže za mňa určite nie!