Štítna žľaza a dojčenie

Príspevok v téme: Štítna žľaza a dojčenie
Konopka

Mám chronocky zápal štítnej žľazy, strumu, endotyreozu. Momentálne som rok po pôrode a stále dojcim, som kontrolovaná na Endokrinologii a podľa mojej lekárky mám dobré nastavenú liečbu. V súčasnosti užívam iba 50 mikrogramov euthytoxu, no necítim sa dobre, mám stavy ako diabetik. Musím jedávať veľmi často, každé 2 hodiny, ak sa nenájde včas, okrem bolesti žalúdka sa mi točí hlava, idú na mňa mdloby, trasú sa mi ruky a končí to migrénou. Niekedy sa mi iba trasie celé telo, potrebujem si oddýchnuť, zjesť niečo sladké, po väčšej fyzickej záťaži sa cítim nadmieru unavená, aj keď som pripravená urobiť množstvo práce, moje telo nereaguje, nespolupracuje, musím si ľahnúť a oddýchnuť si. Ráno, keďže moje bábo od 4 rána nespí, tak správam malo aj ja, sa citim unavené a keď vstanem z postele cítim trasenie, mám zavrate a zahmlieva sa mi pred očami. Často trpím problémami zraku, niekedy nedokážem zaostriť, no inokedy vidím celkom jasno. Pokožku mám suchú, nechty veľmi krehké, vlasy suché, lámavé, vypadávajú. Som nervózna a pravidelnejšie cca okolo 11mávam stavy úzkosti, no nemám na to dôvod, mám normálny rodinný život, som si toho vedomá a do svojim životom som spokojná a vyrovnaná, aj manžel mi však vraví, že som veľmi nervózna. Dalsim problémom sú kĺby,, hlavne kolená, velmi mi hrubne koža na pätách ako pri cukrovke, ale ja sa o seba starám, upravujem si pokožku, osetrujem, no primerane, nepreháňaj to. Mam problémy s jedlom a pitím, robia mi problém bublinkové nápoje, zelenina, kapusta, paprika a v poslednej dobe aj uhorka, vajíčka. Všetky moje problémy sa zhoršujú s unavou, nedostatkom spánku, jedla, fyzickou aktivitou, či v čase menštruácie. Doktorke tieto príznaky nezdajú byť problémom, no poznám svoje telo a cítim, že sa správa ináč. Má niekto skúsenosti s niečím podobným,? Mám pocit akoby som hlupla, napriek tomu že sa snažím mať všeobecný prehľad, občas si niečo pozriem, ale ja si nič nezaplatim a zabúdam aj to, že som niečo chcela doniesť. Bojím sa, aby som neurobila nejakú hlúposť, nezabudla na niečo, všetko si píšem, mávam svalové kŕče, minule ma chytil taky silný kŕč, zevpočas šoférovania som mimovoľne zatiahla ručnú brzdu, ako som mala na nej položenú ruku. Prosím o každú radu, lebo sa sama nevyznám vo svojom tele.