Dobry den. Chcel by som sa spytat na jednu vec. Vcera som bol u zubara a mal mi vysekavat zub. Nakoniec k tomu nedoslo a iba ho postupne odvrtaval a vyberal. Avsak nehovoril nic o vyplachovani ani nic podobne. Dnes som sa na to pozrel a ta diera po zube (a ze je dost velka) je vyplnena krvou. Potrebujem len vediet ci je to v poriadku alebo ci sa to mam pokusit nejako vyplachnut. Vopred dakujem za odpovede.
zub
A ten krvny kolacik sa potom kam podeje? Hmm? Vstrebe sa? Zaschnuta, skazena krv?
Vyplachuj to, najlepsie naozaj tym repikom, salviou, harmancekom, ked ti to robil, tiez si si hubu nevyplachoval???
Najlepšie nevyplachovať prvé dni, musí sa vytvoriť krvný koláč, aby ti rana nezačala krvácať. Možno ti mala ranu radšej zašiť, ak je hlboká.
vyplachovať len vlážnou vodou so soľou...Nič lepšie neexistuje. Ja som po trhaní 3 koreňov kvôli orto liečbe a nič mi tak nepomohlo :D A od dnes už mám kovový úsmev :D
čo je to za zubára že ta neinformoval, že sa to nemá vyplachovať,.. treba to nechať tak, nevrtať do toho.. mne trhali 3 zuby a povedal mi ze nemám to ničím vyplachovať,.. to že je tam ta zrazenina je dobre , ked si to rozbabreš možeš si tam zaniesť infekciu, bakterie ktore mas na zuboch z jedla... nechaj to tak...
Tiez odporucam vyplachy repikom.
Zubár zvolil menej drastickú metódu. Vyplachovať zatiaľ nie je nutné.