Dobrý deň, prosím o radu. Už pár mesiacov mám veľké bolesti. Začalo sa to iba bolesťou na zápästí, kolenách ... Bola som s tým u lekárky, tá mi robila vyšetrenia, brala krv a bola som aj na rtg toho zápästia ... Vyšetrenia na reumu - negatívne, rtg zápästia - v poriadku. Jediné, čo mi našla bolo zvýšené CRP. Dala mi na to jedny lieky, nepomohli, teraz beriem ďalšie a takisto nezaberajú .. Som zúfalá, pretože bolesť sa rozšírila do celého tela. Kĺby má bolia všetky, kolená, zápästia - až taká bodová bolesť, pravé rameno takisto, prsty na rukách ťažko ohybné ... Mám opuchnuté ruky aj nohy ... Stretli ste sa s niečím podobným ? Viete poradiť ? Ďakujem
Bolesť klbov, svalov, celého tela ...
Obvodná lekárka mi robila testy ... bola som aj chorá, mala som ale iba chrípku .... aj ona povedala, že to môže byť nepreliečená choroba, ale mne sa to nezdá ... uvidím, keď doberiem tieto ďalšie lieky, pôjdem za ňou zas a nech mi urobí poriadné testy ... lebo takto sa fungovať nedá ...
Môže, lenže ťažko radiť, ak neodpovedá na otázky.
CRP patri medzi zapalove markery.
Zalezi na ostatnych vysledkoch a hodnotach CRP.
Zvysene CRP byva aj pri reume, lupuse, AIDS napr.
Takisto hodnoty CRP sa do normalu dostanu PO LIECBE aj do 4 tyzdnov.
Je potrebne opakovane zistenie CRP. Hladiny CRP totiz kolisu.
Pýtala som sa KTO robil vyšetrenia - obvodný, reumatológ, imunológ?
CRP test pomáha rozlíšiť vírusovú infekciu od bakteriálnej!!!
Nevylezana,nedoliecena, alebo nespravne liecena angina, alebo chripka. Vtedy udrie na klby.
Dala ti ATB?
Biele krvinky, kyselina mocova, sedimentacia?
Zvysena teplota? Ranna stuhnutost klbov? Borelie?
Je bolestivy klb na dotyk teply?
Druhou artritidy je vela: reumaticka, infekcna, metabolicka, reumatoidna.
Zvysene CRP signalizuje, len zapal.
Neprekonala si v obdobi pred bolestami klbov anginu, alebo chripku?
Moznosti je vela, aj nedoliecenu, alebo liecenu nespravnymi liekmi, streptokokovu anginu.
Nasadili ti ATB?
Najdolezitejsie su komplet vysledky.
Zacalo to v 1 klbe, alebo viacerych? Punkcia klbu? Moze tam byt hnis je potrebne to operacne vycistit. Zapal sa zrejme rozsiril z klbov do krvi, preto celkova bolest tela.
Mozme, len hadat. Lekar je na to urobit komplet vysledky, stanovit diagnozu a nasadit spravnu liecbu.
Mám 28 rokov. Testy mi robili z krvy a všetko som mala v poriadku okrem toho CRP ... len tá bolesť ...
Janka,
koľko máš rokov? Kto Ti robil vyšetrenia na reumu? Ako si na tom s leukocytmi? Máš v tele baktériu!
Iné ako už spomínané problémy nemáš?
pravdepodobne treba začať s liečbou obličiek a pečene a potom to doliečiť podľa symptomov-akupunktúra