Biele škvrny na koži

Príspevok v téme: Biele škvrny na koži
Ninn

Dobrý deň. Chcem vás poprosiť o radu, čo to môže byť. Najprv som mala iba jednu škvrnu na bruchu tu už mám 4 roky no posledné dni sa mi škvrny objavili na chrbte postupne viac a viac.K doktorke nestíham som stále v práci tak nestíham.
Čo na to pomáha ? Ak má niekto skúsenosti tak prosím poraďte neaky gél alebo neviem.

Kycera

Ninn,
nemala by si experimentovať so samoliečbou, ale zájsť na kožné. Okrem už spomenutých dg. sa môže jednať o ochorenie endorinného systému, autoimunitné, genetické,...

Ninn

Tak práve už 2 týždeň používam Canesten krém no zlepšenie nevidím aj napriek canestenu sa mi to rozširovalo. Rozmýšľala som aj nad clotrimazol videla som že to majú aj v spreji.
Ešte by som chcela zistiť či fľaky sa stratia hneď alebo až po ďalšom opálení

Anonon

Áno je to pleseň, vyhľadaj si o tom nejaké články, vzniká to aj z nadmerného potenia. Treba to riešiť antibiotikami

Hana37

Ahoj. Vyzera to ako vitiligo. Mne sa to objavilo na eamene, predpokladam ze zo slnka. Zacalo sa ro sirit. Skusila som aj kortikoidovu mast ako radi Asik, ale nepomohlo. V zime sa to zlepsilo, no na leto sa to zase objavilo. Viem, ze existuje nejaka UV liecba, ale vraj sa to neda vyliecit uplne. Skus tu mast vyskusat a uvidis. Len ju nepouzivaj vo velkom mnozstve lebo obsahuje hormony, cize iba tenku vrstvu.

Asik

Je to plesnove ochorenie.Kup si v lekarni krem canesten, alebo iny krem na plesne s ucinnou latkou clotrimazol.Popripade uzit ustne flukonazol ale ten je uz bohuzial len na predpis, takze neda sa kupit bez predpisu.Po kupani sa utieraj do sucha pretoze plesne maju radi teple a vlhke prostredie to sa tyka aj pokozky.Ak si mala tie problemy uz roky trebalo to riesit skor, najdi si cas a zbehni na kozne dovtedy sa masti clotrimazolom