Ukrutna bolest hlavy

Príspevok v téme: Ukrutna bolest hlavy
Scuderia

Ahoj,chcela by som sa poradit..mavam strasne bolesti hlavy,pricinu nepoznam..mam pocit ako by som mala hlieny v hlave a musim sa neustale pretacat na spravnu stranu(pri lezani)..ako ked sa vam nieco prelieva(v mozgu)..trva to uz niekolko mesiacov..mgB6 nezabera a migrena to nieje,nezvraciam....Mate niekto skusenosti?? Budem Vam velmi vdacna za rady!!

merilynn

Ešte k zadnej nádche - v akútnej fáze mi trochu uľavuje sprej do nosa (vincentka, alebo teraz mám Aspecton). Nezafungovali mi výplachy nosa slanou vodou (na rozdiel od klasickej "sopľatej" nádchy), ani Sinupret, antihistaminiká (Zodac, Claritine) mi to pocitovo ešte zhoršili.
No myslím, že k tomu nájdeš dosť diskusií a inšpirácií aj tu na zdraví. Ak je to tvoj prípad a niečo ti zaberie, budem rada, ak sa podelíš o skúsenosti. :)

merilynn

Ahoj, ja mávam podobné stavy zo zadnej nádchy. Cca 3 roky dozadu sa mi zo dňa na deň "sekla" nádcha - najprv som sa potešila, že už nesoplím, ale sople v hlave zostali, len pomaly stekali do hrdla a v hlave som cítila tlaky, ktoré boli horšie a trvali dlhšie ako klasická nádcha. Odvtedy sa mi to občas vracia, hlavne keď mi ofúkne hlavu alebo keď ľudia naokolo prskajú, no namiesto sopľov mám iba lesklé oči a tú bolesť hlavy. Vtedy tlačím vitamíny a snažím sa viac oddychovať. Trochu mi pomáha aj naparovanie a mastné obklady na čelo cez noc (obalené potravinovou fóliou, prípadne s krúžkami cibule, len tú som vo vlasoch cítila ešte týždeň). Infralampu v takom stave neznesiem. Sople z čelových dutín sa mi spustili iba raz, keď som vyfukovala vajíčka na Veľkú noc, čo som mala pocit, že mi praskne hlava; tiekli dva dni a po jednom malom pive prestali.
Štandardné riešenie zadnej nádchy sú kvapky do nosa (na odpuchnutie slizníc - návykové) a prepichovanie dutín (väčšinou opakované), čo ma neláka. Čo ma naopak láka, je potápanie, ktoré odporúčal chalan v jednej diskusii.

Tomas12345

Tak prícin moze byt viac, moze byt za tym krcna chrbtica a moze to byt aj v dosledku krvneho tlaku, nedostatočného pitneho rezimu, alebo ti chyba dáky vitamin alebo hocico ine.

Mala by si podstupit krvne vysetrenia a magneticku rezonanciu a meranie tlaku pokial ti problemy nebudu ustupovat.

milajar

Tak urcite necakat a ist za dr. ani doktor bez vysetrenia by si netrufal stanovit diagnozu a pokial je taka bolest tak riesit cim skor