Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priebeh vyberu krcnych mandli

Príspevok v téme: Priebeh vyberu krcnych mandli
Taddy

Ahojte :) o 3 dni mi idu vyberat krcne mandle. Mam 23 rokov a velmi sa bojim. Pisem to sem kvoli tym co ich to este len caka tak sem napisem priebeh ako to slo atd :) ..idem tam kvoli tomu ze mam akne na tvari chrbate hrudi ale kludne obcas aj vsade inde ...aj take vriedky hlavne v case menstruacie ale aj celkovo mimo toho ... okrem toho byvam unavena a taka slaba a mala som zvysene ASLO okolo 300...mavam aj hlien ... na kontrole mi zistili trochu zvacsanu pravu mandlu a ked ju stlacili tak siel trochu hnis tak ze je lepsie si ich vybrat...budem v narkoze este som nikdy nebola a pocula som ze vyber mandli nie je ziadna sranda co sa tyka bolesti ...mam aj prah bolesti taky ze len sa buchnem a uz mi je do placu tak budem pisat ake to bolo a ci sa to da vydrzat a snad o pol roka mozno o rok aj ze sa mi zlepsili moje problemy :)

Taddy

bribar Ja sa uz tesim ze sa mi to teda krati :) len lavu stranu mam teraz celkom kludnu ta uz velmi neboli teraz no ta prava na ktorej mi museli zastavovat krvacanie tak tam mi nanovo asi robili a ta boli tak ako na zaciatku ...olutovala si ? Fuha no noe kazdemu to pomoze toho sa aj ja bojim ... ja som si davala kvoli castym a silnym zapalom hrdla, kvoli akne a ze som taka slaba a unavena ( ze to moze but z toho ale nemusi ) ...no a mala som zvacsanu mandlu aj tam bol nejaky hnis aj aslo bolo zvysene ...tak teraz som zvedava ...a led byvas chora ono ti to ide aj nizsie na priedusky ako sa hovori ?

bribar

Taddy
mne ešte tak hovorili,že 10-12 dni sú ešte dosť bolestivé lebo chrasta sa ti bude opadať a to je pravda tie dni ma veľmi boleli,mne sa to začalo 12-14 dni a potých dňoch ma bolesť prešla,potom už bolo všetko OK. Už sa len par dní potrápiš :-)
ináč prečo ti vyberali mandle?
Ja so to veľmi oľutovaľa,odvetdy mám oveľa intenzívnejšie zápaly hrdla.

Taddy

Ahoj bribar :) ja mam teraz 8 den a boliet stale boli ...tiez len lezim ale aj tak myslim ze to najhorsie uz mam za sebou ...mne to krvacalo viac krat aj som musela do nemocnice a znovu mi s tym nieco robili to bolo bolestive no nechcem tu nikoho strasit lebo to je individualne :) kamoske to napriklad nekrvacalo tiez ako tebe vobec :) ...no a ja som aj dost taka slaba celkovo tak mozno aj preto ktovie ale teraz to este boli ale sa mi zda ze bolest je mensia a do usi si davam vatu trochu mi to pomoze ... niekde som citala ze je najlepsie pri jedeni/piti zapchat si usi ze to menej boli a naozaj :) no aspon jedno tam kde to boli viac pomoze :)

bribar

ahoj,mne vyberali tiež pred 2 rokmi.
STRAŠNÁ bolesť,v detstve sa to lepšie znáša....
Po 2 týždnoch ma úplne prešiel bolesť a jesť normálne som vedela po 3 týždnoch.
Ja som 2 týždne iba ležala,čítala,tv pozerala.
Nevarila som,neupratovala som.
Mala som strach,že zakrvacám.
Ako som dávala na seba pozor,vôbec mi nekrvácala rana.T
REBA VYDRŽAŤ 2 týždne pokoji a potom už na 3 týžden všetko aj zabudneš na výber mandlí.

Taddy

Dnes je 2.12 - 5 den a bolest ? Otrasna ... uz som si pomaly zvykala na silne bolesti plac a potom slaby utlm tabletkami no v noci sa mi pustilo krvacanie ( vobec ma vtedy nebolelo hrdlo ) tak som si oddychla od bolesti no vystrasilo ma to bolo silne cele umyvadlo zakrvavene no asi po 15min. Uz len po kvapkach tak som nesla do nemocnice ... davala som si studene obklady asi to zastavilo nastastie...no teraz mam strach kedy sa to znova pusti a ci mi to budu musiet zasivat ... beriem flector a novalgin ...no vraj flector napomaha krvacaniu tak ho asi vysadim lenze ten jediny mi akotak utlmoval bolest tak teraz nastanu horsie dni ...a pit sa snazim vela repiku no nejde mi uz ani prehltat vsetko mi tecie nosom tesim sa uz na to ked budem vyliecena...a vsetkym co toto prezivaju alebo planuju vybratie drzim palce a dufam ze budete mat silnejsi prah bolesti ako ja :) pisem sem vsetko ako sa citim no to neznamena ze aj u Vas to tak musi byt :) a schudla som zatial 2 kg :)

Taddy

Ahoj :) dakujem ...dobre ze to uz mas za sebou :) .. ja som stale na novalgine a flectore no vcera ako som si dala flector mala som okrem bolesti pocit na zvracanie len som sa bala ist aby sa mi tam nieco nepretrhlo co sa vraj zvykne celkom casto :( ale vecer mi bolo nakoniec ako tak ok aj som rozpravala no pocas spanku som sa teraz uz 2. krat zobudila na bolest dala som si dva novalginy no len ten mi moc nepomaha ani kaslat nemozem je to fakt hrozne aj usi bolia ale snazim sa stale pit :) a tesim sa ak sa mi ma plet napravit stoji mi to za to :D a aj sa ti nieco zlepsilo po vybere ?

Weve

Ahoj, ja som si tým prešla v polovici septembra. A tiež som taká citlivka na všetko, po zákroku sa to dalo zvládnuť ten prvý druhý deň bol celkom ok. Potom sa to zaclo zhoršovať aj tie bolesti. Do tých 10 dní to bolo najhoršie (po nociach som plakala čo to tak bolelo).
Ale každý to znáša inak to mi aj v nemocnici povedali takže držím palce ;)
(Ešte aby som tá nenastrasila u mňa to bolo možno preto tak zle, lebo som akurát vtedy mala mononukleozu, a silnú angínu s teplotami).
Takze neboj bude to fajn podľa mna, zvládneš to ľavou zadnou. Daj vedieť ;)

Taddy

Ahojte tak uz mam po neviem ci to niekto cita ale mozno si to tu raz najde :) a testy vysetrenia vsetko v pohode potom dlhe cakanie, injekcia do zadku ( nebola to nejaka bolest ) vsetko znesitelne , narkoza strach no potom aj usmev naladovka zabrala dali mi nieco do zili a potom na nos asi ten plyn a som sa bala ze sa budem dusit a vobec alebo si teda nepamatam ...zobudili ma sestricky a ja som si nieco kecala ze ci som bola trapna a tak a ze nemam.rozpravat tak ze ok 2 hodiny este na infuzke lezala som bolesti normalne nic strasne iba ako bolest hrdla silna a potom som mohla konecne pit akoze nevravim ze sa mi dobre pije ale nic priserne ako som si myslela ...dnes teda zvladam no bojim sa tych dalsich dni :) prajem vela stastia ..a este dufam ze ma rano pustia domov aj ked baby na izbe su v pohode a mozno je dobre sledovat to ci to nekrvaca lebo vraj sa to stava casto no snad nie snazim sa nekaslat