Exem okolo nosa

Príspevok v téme: Exem okolo nosa
Djvd

Dobry den, moj problem pretrvava uz dlhsie mozno aj 5-6 rokov najprv to zacalo exemom vo vlasoch potom sa rozsiril aj na tvar, niektore roky boli katastrofalne ale napriklad minuly rok som nemal exem vobec, ale zas sa vratil a uz si neviem rady, chodil som ku koznej na alergo a nikde nic nezistili. Stravujem sa ukazkovo, cvicim, otuzujem atd atd a stale sa necitim fit, mam take podozrenie ze ten exem sa mi tvori ked mam dlhodobo problemy s nosnymi dutinami to by aj vysvetlovalo miesto vyskytu exemu, pritom som nebol chory mozno 5 rokov imunutu posilujem a predsa sa mi niekedy tazsie dycha, keby mal niekto podobny problem alebo radu co este skusit budem vdacny.

DlVERGENCIA

ked máš suchy nos treba si to kremovať...
všeobecne pri exeme musi byť pokožka hydratovana -nesmie byť suchá, ale nepouživať draždive kremy, treba neutralne,
niečo ako kokosovy olej, harmančekova mast, ricinovy olej

svojpomocne - na suche miesta nosa harmančekovu masť,
alebo kokosovy olej, v DM vies kupit aj mini balenie asi 100ml za 2,99€

ja mam v zimnom obdobi problemy s pokozkou hlavy ze ma nenormálne svrbí, tak si robim zabaly zmiešanim všetkych olejov co mam doma-
ako chlap to mas jednoduchsie, lahko umyješ...
hocijaky jedly olej čo maš doma ti stači, si kusok zohrej a do vlasov si vmasiruj - a masiruj si hlavu a nechaj si to tak hodinu,
nepouživať draždive šampony - skus nejakym jemny šampon detsky alebo neviem...